Waar moet je aan denken bij het kiezen van een telefoon?

Geplaatst op 13 October 2020 - 15:58

Tegenwoordig loopt iedereen ermee rond: een smartphone. Het kleine apparaatje is 24/7 verbonden aan jou. En, dat is zo gek niet natuurlijk. Je bent altijd bereikbaar, vindt snel antwoord op allerlei vragen en zorgt ervoor dat jij hebt wat je nodig hebt voor elk moment van de dag. Het moet dan ook perfect bij jou passen. Dat verschilt per persoon, per merk en per model. Zo gaat de ene persoon stralen van een iPhone 12 terwijl de andere juist blij wordt van een duurzamere telefoon, zoals de iPhone SE 2020. Om erachter te komen welke smartphone perfect bij jou past zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon.

Het formaat

Allereerst is het formaat van jouw telefoon een mooie start om naar te kijken. Sommigen vinden het fijn om de telefoon met één hand te kunnen bedienen. Terwijl de ander juist het grootste scherm wil wat er is om de leukste series en films te bingewatchen. Een groot verschil per persoon wat dan ook in grootte valt te onderverdelen. Natuurlijk heeft dit alles ook te maken met de grootte van je handen.

Camera

Tegenwoordig wil iedereen het beste van het beste als het aankomt op een camera. Met de nieuwste modellen van smartphones worden de beste fotografen verslagen. Je zal verstelt staan van wat voor een prachtplaatjes je kan maken met jouw telefoon. De voorkeur in kwaliteit verschilt natuurlijk ook per persoon. Wil je nog mooiere prachtplaatjes schieten dan de beste fotografen, dan is het vooral goed om naar de verschillende functies van de camera.

Snelheid

De snelheid van je telefoon gaat samen met het aantal GB opslag en het werkgeheugen. Ben je iemand die graag veel foto’s, bestanden en verschillende apps op jouw telefoon hebt, dan is een groot GB opslag erg belangrijk. De nieuwste iPhone SE 2020 is bijvoorbeeld een mooi en snel exemplaar. Verder is het besturingssysteem hierbij ook van invloed. Verschillende aspecten waar rekening mee moet worden gehouden bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon.

Batterij

Allerlaatste is de batterij ook een belangrijk element voor jouw telefoon. We snappen dat je geen zin hebt om 3 keer per dag jouw telefoon aan de oplader te hebben. Natuurlijk is de batterijduur ook van invloed van het gebruik van de telefoon. Kijk dus vooral naar de beoordeling in batterijconditie.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone