Een gepersonaliseerde telefoon houder maken

Geplaatst op 25 April 2024 - 10:00 Hinke Bruinsma

Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton. Dit is niet alleen een creatieve manier om samen tijd door te brengen, maar het leert je kinderen ook over het belang van recycling en duurzaamheid. Grijp wat oud karton dat anders misschien weggegooid zou worden en tover het om in iets nuttigs en leuks. Dus, verzamel de familie, rol de mouwen op, en maak je klaar om samen iets moois te creëren dat zowel praktisch als milieuvriendelijk is.Stap 1: Aan de slag met de basis

Deze houder begint met twee eenvoudige stukken. Pak het karton erbij en teken de maten uit de foto over. Knip vervolgens deze basiselementen netjes uit. Dan is het tijd voor precisiewerk: snijd voorzichtig de aangegeven sleuf uit met een scherp mesje en neem hier vooral even rustig de tijd voor.

 

 

Stap 2: De standvoet klaarmaken

Nu gaan we de voet van de houder voorbereiden. Pak het grote stuk karton en vouw het precies op de aangegeven markeringen bij 9,5 cm en 6 cm.

 

Stap 3: Maak het persoonlijk

Tijd om jouw smartphone houder helemaal van jou te maken! Kies inpakpapier met een leuke print of je favoriete kleur. Gebruik plakband om het karton in te pakken, houd een klein stukje papier over voor de volgende stap en vergeet natuurlijk niet om het eerder gesneden gleufje weer vrij te maken.

Tip: zorg dat je het karton een beetje gebogen hebt (bij de vouwranden)  tijdens het plakken van de plakband. Als je dit niet doet kan er te veel spanning op het papier komen, waardoor het kan scheuren en dat zou zonde zijn.Stap 4: Zet ‘m in elkaar

Vouw nu het grote stuk karton zodanig dat er een driehoekige vorm ontstaat uit de verschillende delen. Gebruik het kleine stukje papier als verbindingsstuk om alles bij elkaar te houden. Plak er aardig wat plakband op zodat het stevig blijft zitten.

 

Stap 5: (Bijna) klaar!

Als laatste stap schuif je het kleine, ingepakte stukje karton door de sleuf die je eerder hebt gemaakt. Als je wilt kun je nog leuke extra versieringen toevoegen zoals strikjes, leuke tape, of iets anders, zo gek je het maar kan bedenken. 

En daar heb je het, je eigen handgemaakte smartphonehouder! Niet alleen hebben jullie samen iets moois en nuttigs gemaakt, maar jullie hebben ook bijgedragen aan een groenere planeet door te kiezen voor hergebruikte materialen. We hopen dat dit project je inspireert om vaker samen te knutselen en te ontdekken wat je allemaal kunt maken met de spullen die je al hebt. Bedankt voor het meedoen, en veel plezier met je nieuwe creatie!Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Top 5 refurbished iPhone