Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple

Geplaatst op 22 April 2024 - 14:00 Hinke Bruinsma

Met 'Delen met gezin' op je iPhone kun je met tot wel vijf familieleden gemakkelijk Apple diensten, bepaalde aankopen en een iCloud-abonnement delen. Handig voor als je dingen zoals locaties of aankopen wilt delen, of samen toegang wilt hebben tot elkaars apparaten mochten die verloren gaan.

 

Hoe stel je 'Delen met gezin' in?  

Het opzetten van 'Delen met gezin' is eenvoudig. Je doet het zo:

  1. Ga naar 'Instellingen', tik op je naam bovenaan en kies daarna voor 'Delen met gezin'. Volg dan de stappen op het scherm om jouw 'Delen met gezin'-groep in te stellen.
  2. Wil je familieleden toevoegen aan je groep? Heel simpel: tijdens het toevoegen van een volwassen gezinslid kun je aangeven of deze persoon ouder of voogd zal zijn. Meer details over de rollen binnen 'Delen met gezin' vind je in de informatie over het toevoegen van gezinsleden.
  3. Het is ook mogelijk om later nog meer gezinsleden toe te voegen. 
  4. Wil je bepaalde diensten of functies instellen voor je gezinsgroep? Tik op de betreffende dienst en volg de instructies die verschijnen. Zo blijf je altijd flexibel en betrokken bij jouw familie.

Wat kun je allemaal delen?

'Delen met gezin' biedt een scala aan opties, waaronder:

  • Wachtwoorden: Ideaal om toegang te delen tot belangrijke accounts.
  • iCloud Drive: Je kunt gemakkelijk je iCloud delen, waaronder bestanden en foto’s.
  • Abonnementen: Deel je Apple- en App Store-abonnementen, zoals iCloud+.
  • Locaties: Deel je locatie met gezinsleden zodat iedereen elkaar en verloren apparaten kan vinden.
  • Ouderlijk toezicht: Beheer wat je kinderen kunnen kopen en hoe ze hun apparaten gebruiken
  • Schermtijd voor kinderen beheren: Je hebt de mogelijkheid om vanaf je eigen toestel de activiteitenrapporten van je kinderen in te zien en tijdslimieten te stellen voor bepaalde apps.

 

Deze functies maken het leven eenvoudiger en helpen je om verbonden te blijven met je dierbaren. Zo blijft familie altijd centraal staan in wat je online doet.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Top 5 refurbished iPhone