Tip voor je telefoon gebruik in het buitenland

Geplaatst op 26 May 2021 - 18:15

Tip voor je telefoon gebruik in het buitenland 

Wanneer je binnenkort een reis naar het buitenland op de planning hebt staan, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringen die vooraf moeten worden afgesloten, de hotels die je moet boeken bij een rondreis, enzovoorts. Daar komt nog bij, dat moet worden nagedacht over de wijze waarop je een mobiele telefoon in het buitenland kunt gebruiken. In het bijzonder, de bundel die je voor het gebruik van je telefoon hebt afgesloten. Bij een sim only abonnement vergelijken houd je vaak niet direct rekening met de impact die een bepaalde keuze heeft op het gebruik van de bundel tijdens je vakanties. Reden genoeg om er voor je vakantie nog eens naar te kijken! 

Onbeperkt bellen met je bundel in Nederland betekent niet per definitie, dat dit ook in het buitenland mogelijk is. Om een onnodig hoge rekening bij thuiskomst te voorkomen, is het verstandig voor vertrek te bekijken welke regels er voor jou gelden. 
 

Gebruik van bundel in het buitenland soepeler geworden

Een voordeel, de regels rondom het gebruik van je bundel in het buitenland zijn soepeler geworden in de laatste jaren. Waar het voorheen niet mogelijk was om bijvoorbeeld mobiele data binnen je bundel te gebruiken in België of Spanje, kan dat tegenwoordig wel. Je Nederlandse abonnement is ook in andere Europese landen geldig! In het buitenland maak je gebruik van het netwerk van een andere provider. Niet iedere Nederlandse provider beschikt namelijk over een eigen netwerk in andere Europese landen. Als gebruiker heb je dit niet in de gaten. 

Tip: kijk op de website van je provider in welke landen je bundel geldig is. Dit kan per provider net iets verschillen. Soms zijn ook landen buiten Europa onderdeel van dit overzicht. 
 

Bundel vaak niet geldig buiten Europa

Hoewel je een bundel in sommige gevallen ook in een aantal landen buiten Europa kunt gebruiken, geldt voor de meeste niet-Europese landen dat dit niet mogelijk is. Houd er rekening mee, dat bellen en internetten op je mobiele telefoon erg duur is. Je zal niet de eerste zijn, die bij thuiskomst wordt opgeschrikt door een hoge telefoonrekening met kosten buiten je bundel om. Ondertussen loopt ook je Nederlandse bundel gewoon door! Het is vaak niet mogelijk deze gedurende je verblijf in het buitenland te pauzeren. Wat kun je het beste doen om ook buiten Europa te bellen en internetten met je mobiele telefoon? 
 

Schaf een losse simkaart aan op je vakantiebestemming

Vaak is de goedkoopste optie het afnemen van een losse simkaart op je vakantiebestemming. In het bijzonder, wanneer je langer in dit land verblijft. Tegenwoordig zijn er steeds meer mobiele telefoons die over een zogenaamde dual sim beschikken. Dit betekent dat het mogelijk is om naast je Nederlandse simkaart een tweede simkaart in je telefoon te stoppen: de simkaart voor mobiele data en bellen vanuit het buitenland. Net als in Nederland betaal je ook in het buitenland vaak niet veel meer dan tien euro voor een losse simkaart. Gebruik je de simkaart een jaar niet, dan verloopt deze vaak weer. 

Stel een maximum in voor het verbruik buiten je bundel

Voorkom hoge kosten tijdens je vakantie in het buitenland, door een limiet in te stellen voor het verbruik buiten je bundel om. Vaak stel je dit in via je account bij je Nederlandse provider. Houd er rekening mee, dat zo’n limiet vaak pas een maand later ingaat. Zorg er om deze reden voor, dat je de limiet ruim voor vertrek naar het buitenland instelt. Het voorkomt nare financiële verrassingen bij thuiskomst. 

Tip: kijk ook de verzekering voor je mobiele telefoon nog eens na. Dekt deze schade aan of diefstal van het toestel in het buitenland? 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Waarschuwing vervangen onderdelen? Geen stress!
Apple's iOS 13 introduceerde een waarschuwing voor vervangen onderdelen in iPhones, wat kritiek opleverde vanwege de beperkingen op reparaties door derden. Remarketed benadrukt hun inzet voor kwaliteit en duurzaamheid, ondanks Apple's beperkingen. Met de EU's Right To Repair-beweging groeit de hoop op meer reparatievrijheid en duurzame praktijken.
De 5 coolste Apple gadgets die jouw devices naar een hoger niveau tillen
In deze blog worden vijf Apple gadgets belicht die je technologie-ervaring verbeteren. De Rolling Square Edge Pro Tablet Kit voor multitasking, de Side Kick kabelorganizer, Nillkin Anti-Bluelight Screenprotector voor iPad, Ntech Universele Tablethouder voor in de auto, en de Anker 622 MagSafe Draadloze Powerbank voor iPhone 12 en 13. Ideaal voor productiviteit en comfort onderweg.
Refurbished apparaten voor het gezin: waarom het een slimme keuze is.
Refurbished apparaten zijn een budgetvriendelijke, duurzame en betrouwbare keuze voor gezinnen. Ze bieden aanzienlijke kostenbesparingen, zijn grondig getest, dragen bij aan milieuvermindering en komen met gezinsvriendelijke garanties, waardoor ze een ideale optie zijn voor het moderne gezinsleven.
Top 5 refurbished iPhone