Welke smartphones verdienen de aandacht in 2016?

Geplaatst op 2 May 2016 - 11:27

Welke smartphones verdienen de aandacht in 2016?

In 2016 verschijnen er natuurlijk weer diverse nieuwe smartphones op de markt. Het is zo dat de markt toch wel gedomineerd wordt door Apple en Samsung, maar ook andere merken brengen smartphones op de markt die zeker de aandacht verdienen. De volgende vier modellen moet je het komende jaar zeker eens bekijken!

 

1. De nieuwste modellen van Samsung

Samsung krijgt het weer voor elkaar om de harten sneller te doen kloppen met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Dit is niet verwonderlijk, want Samsung kan met ieder model de internationale wereld van smartphones op de kop zetten. Het design zelf is niet erg afwijkend van de eerdere modellen, al is deze wel iets ronder voor een betere grip. Wel wordt met deze modellen duidelijk dat de focus steeds meer op virtual reality gaat liggen.

 

2. De Alcatel toestellen

Alcatel, of Alcatel One Touch, komt met drie nieuwe toestellen in de serie IDOL 4. Het gaat om de 4-, de 4+ en de 4S. De 4- (Vier Min) is de minst opvallende van de drie nieuwe smartphones. Wellicht dat hier daarom ook deze naam aan is gegeven. De andere twee toestellen zijn zelf niet zo zeer opvallen, maar de verpakking is meer dan uniek. De 4+ en de 4S worden namelijk aangeboden in een virtual reality bril verpakking. Ook hier gaat virtual reality dus een rol spelen.

 

3. De toestellen van Sony

Ook Sony laat in 2016 weer van zich horen, met de nieuwe X familie. Er komen in totaal drie toestellen uit, namelijk de Samsung Xperia X, X Performance en XA. Vooral het X-model is erg hoopgevend voor het merk. De meest moderne en technische snufjes zijn terug te vinden in het toestel en ook de oplaadtijd van de smartphone is verrassend. Je kunt vijf uur met het toestel aan de slag als deze slechts tien minuutjes aan de oplader heeft gelegen.

 

4. De LG G5

Zeker interessant, want het gaat om een zogenaamde modulaire smartphone. Dat is weer eens iets anders! Is je batterij leeg en kan je niet opladen? Dan plaats je gewoon een andere batterij in je toestel!

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone