Waarom is de iPhone perfect voor zakelijk gebruik?

Geplaatst op 22 March 2016 - 17:30

Een iPhone wordt gebruikt door particuliere en zakelijke klanten, maar wat maakt een iPhone zo geschikt voor zakelijk gebruik? Het bellen, sms’en en mobiel internetten lukt immers ook met de mobiele telefoons van andere merken. Denk aan telefoons van Samsung, HTC of Nokia! In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden van een iPhone voor zakelijke gebruikers. Denk hierbij aan de verschillende apps die u als zakelijke gebruiker kunt installeren op een iPhone, de prijs die u voor een iPhone betaalt en de mogelijkheden om bestanden uit te wisselen met andere apparaten van Apple via iCloud of soortgelijke diensten.

 

Apps voor zakelijk gebruik van iPhones

In de App Store op uw iPhone, iPad of iPod vindt u verschillende apps voor zakelijke gebruikers. Deze apps zijn ondergebracht in een handige categorie, zodat u apps snel en eenvoudig kunt sorteren op hun functies, gebruikerservaringen, enzovoorts. Wilt u bijvoorbeeld een app voor het bewerken van bestanden? Wellicht bieden de apps van Microsoft Office in dit geval de uitkomst! Ook de apps voor het bewerken en maken van documenten van Apple zelf, zoals Pages, Numbers en Keynote, zijn geschikt voor dit doeleinde. Het voordeel aan deze apps is de mogelijkheid om bestanden die u op een computer met Word van Office maakt, te bewerken in Pages van Apple. Andersom kunt u een bestand op uw iPhone opslaan, zodat u deze later op de computer met Word kunt bewerken.

 

Het bewerken van documenten is slechts een voorbeeld van de vele functies, die Apple u te bieden heeft. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld te Skypen met uw zakelijke contacten via een iPhone, heeft u de mogelijkheid om uw tijd bij te houden via een hiervoor geschikte app, etc. Handige zakelijke apps voor een iPhone zijn bijvoorbeeld Cisco Mobile, Salesforce Mobile, Evernote, Yammer en SugarSync. Kijk zelf ook eens in de App Store, welke apps voor u geschikt zouden zijn!

 

Altijd en overal bestanden en foto’s delen

Een andere reden om een iPhone voor zakelijk gebruik aan te schaffen, is de mogelijkheid om uw bestanden en foto’s overal en altijd te delen. U kunt uw bestanden bijvoorbeeld opslaan in iCloud, waar u via uw computer of iPad eveneens toegang toe heeft. Het valt te vergelijken met bijvoorbeeld Dropbox, met het verschil dat iCloud van Apple zelf is. Ook biedt Apple de mogelijkheid om de agenda op uw computer of iPad te synchroniseren met de agenda op uw iPhone. Zo kunt u op de verschillende apparaten een zakelijke afspraak inplannen, waarna Apple dit in de agenda van alle gekoppelde apparaten voegt. Simpel, snel en eenvoudig! Een wijziging in een afspraak wordt eveneens in de agenda’s van de verschillende apparaten toegepast.

 

Heeft u op uw werk zogenaamde Apple TV? Dit maakt het mogelijk om bestanden vanaf uw iPhone op een groot scherm te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een belangrijke foto, een presentatie of een document die u met anderen wilt delen. Het delen van bestanden op een groot scherm via Apple TV noemt men AirPlay, wat tegenwoordig op elke iPhone zit. 

 

Kosten voor een zakelijke iPhone

Veel mensen kijken op tegen de hoge prijs, die u doorgaans voor een nieuwe iPhone in de winkel dient te betalen. Wist u echter dat een iPhone veel goedkoper kan worden aangeschaft? Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een refurbished iPhone voor zakelijk gebruik? Hiermee bespaart u al snel enkele tientallen tot een paar honderd euro op de aanschaf van uw mobiele telefoon. Een refurbished iPhone is een tweedehands iPhone, die zowel qua hardware als qua software volledig is nagelopen. Defecte of versleten onderdelen zijn in deze toestellen vervangen, zodat u nog vele jaren gebruik kunt maken van de refurbished iPhone. Doordat de iPhone volledig wordt opgeschoond, valt een refurbished iPhone niet te vergelijken met een tweedehands iPhone van een particulier. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen krijgt u vaak een of twee jaar garantie op een refurbished iPhone. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone