Tweedehands telefoon: hoe koop je deze het beste?

Geplaatst op 4 December 2015 - 02:48

Voordelen van een tweedehands telefoon 

De nieuwste flagship modellen van bijvoorbeeld iPhone of Samsung gaan richting de duizend euro. Ongekend veel geld, voor een apparaat dat in een broekzak past. Koopt u echter een tweedehands telefoon van dit type, dan betaalt u vele honderden euro’s minder. Als klap op de vuurpijl spaart u ook het milieu. Immers, er hoeft geen nieuw toestel te worden gemaakt. Voor een nieuw toestel zijn niet alleen grondstoffen nodig, ook is het zo dat voor de productie veel energie wordt gebruikt en een hoop broeikasgassen worden uitgestoten. Tweedehands smartphones zijn er in verschillende soorten, die allemaal hun eigen voordelen en nadelen hebben. 

Kopen bij een particulier 

Via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay is het mogelijk om zeer goedkoop een smartphone van een nieuwer model bij een particulier te kopen. Leuk voor de portemonnee, maar hier kleven een stel grote risico’s aan. U weet namelijk niet precies wat u koopt. Soms zal iemand zijn telefoon verkopen als ‘ie het nog prima doet, bijvoorbeeld omdat hij zelf een nieuwer type wil. Vaak echter zijn de beweegredenen van de verkopers wat minder bonafide en heeft de telefoon ‘een vlekje’. Kopen zonder bezichtiging via internet is riskant. Met bezichtiging is ook geen feilloos systeem, aangezien het gebrek verborgen kan zijn en het pas aan de oppervlakte kan komen na een tijdje gebruiken. 

Kopen bij tweedehands bedrijfjes 

Er zijn ook bedrijfjes die tweedehands smartphones verkopen. Vaak zijn dit belwinkels die niet tot een keten behoren of online ondernemingen. In de regel testen zij de toestellen voordat ze in de verkoop gaan. De grote vraag is echter: hoe goed zijn de toestellen getest? Niet alle bedrijven testen alle onderdelen even goed. Daarbij zal het ook niet altijd zo zijn dat versleten onderdelen worden vervangen. Immers: al het geld dat ze in het testen en de renovatie stoppen, betekent minder winst. 

refurbished iPhone 6
een refurbished iPhone 6 van Remarketed.nl

Refurbished smartphone 

Tot slot is er de refurbished smartphone. Een refurbished telefoon is niet nieuw, maar eigenlijk ook niet tweedehands. Soms is een refurbished toestel nooit gebruikt, soms maar kort. Altijd is een refurbished toestel, voordat ‘ie in de verkoop gaat, uitvoerig getest en waar nodig gerenoveerd. Na het refurbishen voldoet het aan de allerhoogste kwaliteitseisen zoals die worden gesteld door de fabrikant, anders mag het toestel dit predicaat niet krijgen. 

Verschillen refurbished telefoon en tweedehands smartphone 

Een tweedehands telefoon zal goedkoper zijn dan een refurbished telefoon, maar dat heeft zijn tol. Een refurbished telefoon heeft namelijk garantie, doorgaans van een jaar. Bovendien is hij uitgebreid getest. Aangezien ‘ie eruit moet zien én moet functioneren zoals een nieuw toestel, is de test zo uitgebreid mogelijk. Als onderdelen zoals het scherm, de batterij of de behuizing enige slijtage vertonen, worden ze vervangen. Verder zal een refurbished telefoon vaak wat nieuwer zijn dan een tweedehands, bijvoorbeeld omdat de vorige eigenaar ‘m meteen na het kopen weer heeft teruggebracht omdat hij niet beviel. 

Refurbished iPhones 

Remarketed.nl is dé plek in Nederland voor refurbished iPhones. Koopt u bij ons, dan weet u zeker dat de behuizing is vervangen en de telefoon dus krasvrij is. Standaard zit er ook een spiksplinternieuwe batterij in. Aan de binnenzijde zijn bijvoorbeeld de knopjes, microfoon en luidsprekers vernieuwd. Na uitvoerig testen gaat de iPhone in een seal en in een officiële verpakking. Het mooiste: nergens zijn refurbished iPhones zo scherp geprijsd als bij Remarketed.nl

 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone