Tips bij de aanschaf van een refurbished iPhone 5s

Geplaatst op 9 February 2016 - 03:49

Tips bij de aanschaf van een refurbished iPhone 5s

 

Wie op zoek is naar een iPhone 5s, maar daar niet de hoofdprijs voor wil betalen, kan een refurbished iPhone 5s in overweging nemen. Een refurbished iPhone lijkt op voorhand wellicht op een tweedehands model, maar dit klopt niet volledig! Een tweedehands model iPhone 5s is een gebruikt toestel waar verder niets aan is veranderd, zoals het toestel van een particulier die op een website als Marktplaats wordt aangeboden. Kiest u echter voor een refurbished iPhone 5s, dan kiest u voor een gereviseerde iPhone, wat betekent dat het toestel technisch volledig is nagekeken op eventuele defecten. In het geval van een defect, wordt het toestel voorzien van nieuwe onderdelen. Ook is de binnenkant van een refurbished iPhone 5s vaak volledig schoongemaakt en wordt de buitenkant opgeknapt, zodat het toestel als nieuw lijkt!

 

 

Tip 1: houd rekening met de levertijd van het toestel

 

Tegenwoordig verwachten consumenten over het algemeen een levertijd van 24 uur, zeker als men met spoed een nieuwe mobiele telefoon nodig heeft. Mocht u de refurbished iPhone 5s binnen een korte tijd nodig hebben, dan is het raadzaam om naar de levertijd van de aanbieder te kijken. Veel verkopers van refurbished iPhone 5s-toestellen leveren hun product namelijk pas na zeven dagen. De oorzaak hiervan is dat deze toestellen vanuit het buitenland moeten komen. Op deze pagina vindt u ons huidige aanbod, wat wij u binnen 24 uur leveren.

 

Tip 2: let op onderlinge verschillen tussen refurbished iPhones

 

Hoewel u het wellicht niet direct verwacht, zitten er verschillen tussen de refurbished iPhones. Bij een aanbieder als Leapp of bepaalde koopjessites worden iPhone 5s-toestellen normaliter aangeboden met een zogenaamde B-grade. Dit wil zeggen dat de toestellen technisch zijn nagekeken, maar niet gerepareerd of schoongemaakt zijn. Kiest u echter voor een refurbished iPhone 5s met een A-grade, dan kiest u voor een toestel met veel minder beschadigingen, die er daardoor vaak beter uitzien. Nog beter zijn de Certified Pre-Owned modellen, die Apple zelf aanbiedt. De prijs voor deze modellen ligt echter vaak ook hoger dan een refurbished iPhone 5s met een B- of A-grade.

 

Houd er bij de aanschaf van een toestel met een B-grade rekening mee, dat deze toestellen doorgaans zichtbaar beschadigd en niet compleet zijn. Zo kan de handleiding of het doosje van het toestel bijvoorbeeld ontbreken. Een verkopende partij maakt hier vrijwel altijd melding van, zodat u weet wat u koopt!

 

Tip 3: garantie van refurbished iPhones vaak beperkt

 

Bij een refurbished iPhone 5s krijgt u minder garantie, dan bij een nieuw toestel van Apple. De precieze duur van de garantie is afhankelijk van de verkopende partij. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een Certified Pre-Owned toestel van Apple, dan krijgt u één jaar garantie. Dit komt overeen met de garantie die veel andere aanbieders van refurbished iPhones aanbieden. Toch komen ook garantietermijnen van drie of zes maanden nog geregeld voor. Een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van een refurbished iPhone 5s!

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone