Nu ook geruchten over brandende iPhone

Geplaatst op 11 November 2016 - 09:25

Nu ook geruchten over brandende iPhone
Na de wereldwijde rel over de problemen met de Samsung Note 7 die op sommige momenten spontaan in brand vliegt, duiken er n u ook geruchten op dat dit met de iPhone kan gebeuren. Vreemd is dit niet, Samsung heeft met het debacle met de Note 7 een enorme financiële strop en dan is slecht nieuws over de concurrent natuurlijk meer dan welkom. Maar of Samsung of Samsung-aanhangers achter geruchten zitten over in brand vliegende iPhones is nog niet duidelijk.

Auto gaat in vlammen op
Een Australiër claimde in oktober 2016 dat zijn auto in vlammen opgegaan was, nadat hij zijn iPhone in de auto had laten liggen. De telefoon zou spontaan in brand zijn gevlogen met als gevolg dat ook de auto vlam vatte en volledig uitbrandde. De eigenaar van de iPhone 7 was aan het surfen en had zijn kleding in de auto achtergelaten. De telefoon zat in zijn broekzak en is volgens de man spontaan in brand gevlogen. Het is bekend dat de lithiumbatterij in brand kan vliegen onder extreme omstandigheden omdat de batterij diverse chemische stoffen bevat. Als de auto in de felle zon stond kan oververhitting optreden wat brand kan veroorzaken in de batterij.

Apple heeft de zaak in onderzoek
Apple is op de hoogte gesteld van het incident met de auto in Australië en is betrokken bij het onderzoek naar de oorzaak van de brand. De eigenaar claimt dat de iPhone 7 de schuldige is, maar dit is nog lang niet zeker. Apple is natuurlijk bang voor imagoschade en is er dus veel aan gelegen om de oorzaak van de brand in de auto boven water te krijgen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone