Laadsnelheid websites steeds belangrijker door toename mobiel verkeer

Geplaatst op 9 July 2020 - 15:03

Back to basics

Zag je pakweg tien jaar geleden nog de meest complexe websites verschijnen, tegenwoordig kiezen veel webbouwers voor een minimalistisch design. Dat is niet zonder reden. Hoe meer toeters en bellen, hoe meer er geladen moet worden. Elke afbeelding neemt ruimte in en het overbrengen van die data heeft tijd nodig. Een bezoeker wil - ook via een mobiele telefoon - zo snel mogelijk de juiste informatie vinden. Als bezoekers jouw domeinnaam hebben ingetikt en vervolgens langer dan een paar seconden moeten wachten voordat de website geladen is, haken ze meestal af. Het is dus zaak om de laadsnelheid zo gunstig mogelijk te maken. Om die reden zie je steeds vaker dat websites niet meer bestaan uit meerdere pagina’s, maar dat alle informatie zich op dezelfde pagina bevindt.

Foto’s en video’s zijn dataslurpers

Het zal je vast wel eens opgevallen zijn, dat teksten op websites soms eerder in beeld zijn dan de bijbehorende foto’s. De verklaring daarvoor ligt voor de hand. Een tekst neemt nauwelijks data in beslag en is dus in een flits geladen. Foto’s zijn - zeker als ze in hoge resolutie worden geladen - echte dataslurpers en dat geldt al helemaal voor video’s. Beheer je bijvoorbeeld een eigen webwinkel via een systeem als WooCommerce, dan krijg je natuurlijk te maken met een veelheid aan afbeeldingen. Dit valt niet te omzeilen, je wilt de bezoekers van je website immers zo goed mogelijke informeren. In dat geval is het vooral zaak om ervoor te zorgen dat je website wordt gehost op een snelle server. Zo zorg je ervoor dat je als aanbiedende partij in elk geval niet de zwakste schakel bent in de keten.

Een leuk weetje: webwinkel AliExpress slaagde erin de laadtijd met 36 procent te verlagen en zag vervolgens het aantal nieuwe bezoekers en bestellingen substantieel stijgen.

 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone