Kan je de iPhone zonder kabel opladen?

Geplaatst op 24 March 2016 - 16:14

Kan je de iPhone zonder kabel opladen?

Diverse apparaten van Apple kunnen worden opgeladen zonder dat hier een kabel voor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de Apple Watch. Deze kan volledig draadloos worden opgeladen door gebruik te maken van een matje of een dock. Op afstand opladen is dus mogelijk, maar nog niet als het om de iPhone gaat. Deze moet je toch nog steeds aansluiten met een kabel om op te kunnen laden. Apple zou werken aan een technologie waarbij ook de iPhones zonder kabel kunnen worden opgeladen. De toestellen die in 2016 verschijnen zullen in elk geval nog met een kabel moeten worden opgeladen.

 

Nog even een jaartje geduld

De nieuwe technologie is zeker nog niet zo ver dat we mogen verwachten dat de eerstvolgende iPhones al kunnen worden opgeladen zonder gebruik te maken van een kabel. Naar verwachting zal het draadloos opladen van een iPhone door Apple worden gepresenteerd in 2017, op zijn vroegst. Het is namelijk zo dat er op dit moment nog wat problemen worden ondervonden in het draadloos laden. Zo gaat er veel stroom verloren wanneer de afstand tussen de oplader en de iPhone toeneemt, en dit mag niet gebeuren. De verwachting is dat de nieuwste iPhones van het jaar 2017 wel al draadloos en op afstand kunnen worden opgeladen.

 

Veel voordeel van het draadloos en op afstand opladen

Apple zelf behaalt veel voordeel wanneer mogelijk wordt gemaakt dat een iPhone kan worden opgeladen zonder kabel. Het zorgt er namelijk voor dat de nieuwste iPhones nog altijd een premium prijslabeltje toebedeeld kunnen krijgen. Echter, voor gebruikers heeft het natuurlijk ook voordelen. Zo kan je de iPhone gewoon gebruiken zoals je altijd doet, terwijl deze aan het opladen is. Je hoeft geen rekening te houden met een kabeltje, die in de meeste gevallen toch te kort is om je gang te kunnen gaan.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone