iPhone 8 krijgt écht geen homebutton

Geplaatst op 7 September 2016 - 09:11

iPhone 8 krijgt écht geen homebutton

De iPhone 7 zal al worden voorzien van een andere homebutton dan we gewend zijn. Jarenlang heeft de iPhone dezelfde homebutton gehad, en deze heeft dan toch echt wel een plekje in ons hart gestolen, hoe gek dat ook klinkt. Verandering is leuk, en eigenlijk willen we ook allemaal meer veranderingen zien in de iPhones, maar toch zullen we ook heel erg moeten wennen aan de nieuwe uitstraling van de homebutton op de iPhone 7. Dit wordt straks, in 2017, nog erger als de iPhone 8 uitkomt. Deze zal namelijk helemaal geen homebutton meer hebben. 

Wat is de bedoeling met de iPhone 8?

Al tijden wordt er aan de deur van Apple geklaagd dat de iPhones weinig vernieuwend zijn. Apple ziet dit ook terug aan de afnemende verkopen van nieuwe toestellen. De nieuwste iPhone is gewoonweg steeds voor 95% gelijk aan het voorgaande toestel, en voor zo weinig vernieuwing willen we niet zoveel geld uitgeven. Apple heeft dit goed opgepakt en werkt aan een complete make-over van de iPhone. De iPhone 8, die in het jaar 2017 moet verschijnen, zal dan ook compleet anders zijn volgens de geruchten. Dit betekent onder meer ook dat de homebutton echt verdwijnt.

Wat gebeurt er met de homebutton?

Naar alle waarschijnlijkheid zal de homebutton van de iPhone 8 in het display zelf worden geplaatst. Een andere mogelijkheid is dat deze zich aan de zijkant of zelfs de achterkant van het toestel zal bevinden. De bedoeling is namelijk dat het touchscreen aanzienlijk groter wordt zonder dat het toestel zelf ook groter wordt. Dit betekent dat de homebutton toch echt weg moet.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone