Geen kapotte iPhone schermen meer in de toekomst?

Geplaatst op 18 August 2016 - 09:17

Geen kapotte iPhone schermen meer in de toekomst?

Al erg veel iPhone gebruikers hebben er al eens mee te maken gehad; een gebroken scherm. Het aanschaffen van een nieuw toestel is duurder, dus de meeste mensen hebben ook wel te maken gehad met de kosten voor het laten vervangen van een iPhone scherm. Dat is toch ook niet bepaald goedkoop! Natuurlijk, een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de kwetsbaarheid van een scherm heeft er natuurlijk ook mee te maken. iPhone schermpjes zijn gewoonweg niet zo goed bestand tegen vallen en stoten. Goed nieuws! Er komt een veel sterker iPhone scherm aan.

Het Gorilla Glass 5

Apple maakt voor de iPhones al jarenlang gebruik van de Gorilla Glas schermpjes, en deze worden steeds beter. Er komt nu een scherm aan, met de naam Gorilla Glass 5, die nog sterker is. Dit zou betekenen dat je iPhone scherm niet meer zo snel breekt als je deze eens ergens tegenaan stoot of laat vallen. Corning, het bedrijf dat het Gorilla Glass maakt, zegt dat dit scherm aanzienlijk sterker en steviger is dan de voorgaande versies. In de praktijk betekent dit dat het scherm vallen van grotere hoogten gemakkelijk zal kunnen overleven zonder kapot te gaan of beschadigd te raken. 

Ideaal voor de echte selfie-freaks

In verreweg de meeste gevallen dat een iPhone uit de handen valt gebeurt dit tijdens het maken van een selfie. Het toestel moet op onhandige manier zonder goede grip worden vastgehouden om die unieke shot te krijgen. Leuk natuurlijk, maar het risico op vallen van het toestel is groot. Dus extra goed nieuws voor de echte selfie-freaks; het Gorilla Glass 5 scherm overleeft in 80% van de gevallen een val van een hoogte van 160 centimeter.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone