‘Geen iPhone 8 en 9, het volgende model wordt de iPhone 10’

Geplaatst op 4 November 2016 - 08:51

‘Geen iPhone 8 en 9, het volgende model wordt de iPhone 10’
Ondanks dat de iPhone 7 nog maar kort op de markt is, wordt er al druk gespeculeerd over mogelijke opvolgers. Er gaan al diverse geruchten over specificaties en uitvoeringen van nieuwe modellen van de iPhone. Maar ook over de naamgeving wordt al druk gespeculeerd. Het gerucht gaat dat Apple van plan is om het volgende model onder de naam iPhone 10 op de markt te brengen en daarmee dus de nummers 8 en 9 over te slaan. De belangrijkste reden waarom vooraanstaand Apple analist Timothy Arcuri deze uitspraak nu al doet is dat Apple volgend jaar het tienjarig bestaan van de iPhone viert. Dan zou een naamgeving als iPhone 10 niet meer dan logisch zijn volgens Arcuri.

Geen grootse viering van het jubileum
Apple kenner John Gruber weet het nog niet zo of er volgend jaar een iPhone 10 op de markt komt. Volgens hem past het niet in de marketing strategie van Apple om een jubileum van een apparaat groots te vieren. Het concern kijkt liever naar de toekomst dan zich druk te maken over het feit dat de iPhone tien jaar bestaat. Maar feit is dat Apple dringend zit te wachten op een boost in de verkopen, want de verkoop van de iPhone 7 achterblijft bij de verwachtingen. Analisten wijten dit aan het feit dat veel Apple gebruikers op dit moment wachten met het aanschaffen van een nieuw toestel. De wijzigingen die in de iPhone 7 zijn aangebracht ten opzichte van de iPhone 6 serie zijn voor veel mensen niet spectaculair genoeg om daarvoor een relatief dure smartphone aan te schaffen.

De iPhone 10 moet voor een verkooprecord gaan zorgen
Analist Arcuri verwacht dat de verkoop van de iPhone 10, als deze inderdaad volgend jaar op de markt komt, voor een verkooprecord moet gaan zorgen. Alle iPhone gebruikers die nu pas op de plaats maken moeten worden overgehaald om volgend jaar een nieuwe smartphone te gaan aanschaffen. De tijd zal leren of deze verwachtingen uitkomen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone