De productie van iPhones gaat afnemen

Geplaatst op 27 May 2016 - 10:42

De productie van iPhones gaat afnemen

Apple is natuurlijk het grootste merk in de wereld van smartphones. Dat is geen geheim en het verbaast dan ook eigenlijk niemand dat er werkelijk miljarden euro’s binnenkomen met de verkoop van iPhones. Toch is het zo dat er nu, voor het eerst in de geschiedenis, een daling te zien is in de omzet van de iPhone verkopen. Er worden aanzienlijk minder iPhones verkocht dan voorheen en de verwachting is dat de verkoopcijfers nog verder zullen dalen. Dit betekent natuurlijk ook dat er minder iPhones gemaakt gaan worden door Apple.

 

Ook de iPhone SE zorgt niet voor een knaller

Er werd lang gespeculeerd over de iPhone SE, vooral omdat het een ‘nieuwtje’ onder de iPhones moest zijn. We kenden al de reguliere modellen, gevolgd door de S-modellen en de Plus-modellen, maar een SE kwam niet eerder uit. De verwachtingen waren dan ook hoog, maar de verkoopcijfers vallen tegen. Dit hangt voor een deel samen met het feit dat de prestaties van de iPhone SE tegenvallen volgens de iPhone SE gebruikers. Apple zelf had al aangegeven dat het ook niet binnen de verwachtingen lag dat de iPhone SE voor een grote knaller zou gaan zorgen. Hiervoor gaat alle hoop uit naar de iPhone 8.

 

Het moet anders

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom Apple te maken heeft met een reductie van verkopen, en dus ook met een reductie van de productie. Op de eerste plaats zou dit komen door een afnemende markt in China en daarnaast zouden iPhone fans van over de hele wereld de nieuwere modellen te weinig verfrissend vinden. Apple moet het dan ook anders gaan aanpakken met volgende modellen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone