De productie van iPhones blijft voorlopig laag

Geplaatst op 29 June 2016 - 13:21
De productie van iPhones blijft voorlopig laag
Goed ingelichte bronnen melden dat Apple ook de komende tijd de productie van iPhones laag zal houden. De belangrijkste reden daarvoor is dat de verkoop wereldwijd stagneert. Verzadiging van de markt en de moordende concurrentie van vooral Samsung en opkomende nieuwe merken als Vio zitten Apple dwars.

Lagere verkopen
CEO van Apple Tim Cook kondigde al in januari van dit jaar aan dat rekening wordt gehouden met een daling van het aantal verkochte smartphones. Na jarenlang ongeremde groei lijkt de rek er nu uit. Mensen doen langer met hun smartphone, het nieuwtje is er af en een grote groep gebruikers is tevreden met de functionaliteit zoals die nu is. Veel mensen zien dus geen reden om ieder jaar een nieuwe smartphone aan te schaffen en dat merkt Apple in dalende verkoopcijfers.

De meerwaarde van de iPhone 6S en SE is niet groot
Veel klanten zien te weinig voordelen in de iPhone 6S en de SE. De verschillen tussen de 6 en 6S zijn minimaal,  alleen de camera op de achterzijde is sterk verbeterd van 8 naar 12 Megapixel. Maar voor het overige zijn de telefoons nagenoeg gelijk. De verkoop van de 6S en ook van de SE vallen vooral in China tegen, en dat is een belangrijk afzetgebied voor Apple.
Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone