De iCloud van je iPhone leegmaken

Geplaatst op 7 April 2016 - 23:55

De iCloud van je iPhone leegmaken

Steeds meer mensen maken gebruik van iCloud van Apple. Het is dan ook ideaal om op al je devices te kunnen werken aan dezelfde documenten. Echter, hoe zit het met de iCloud als je jouw iPhone wilt verkopen aan een particulier? Loop je dan geen risico dat deze persoon in jouw iCloud kan komen en gevoelige informatie kan lezen? Dit risico bestaat zeker als je de iCloud niet goed verwijderd van je toestel. Het eenvoudig verwijderen van iCloud van het toestel is niet voldoende.

 

Wat moet je dan wel doen?

Je kan er heel eenvoudig voor zorgen dat je iCloud echt helemaal weg is van de iPhone, zodat niemand er meer bij kan en ook niemand toegang krijgt tot je documenten. Ga hiervoor eerst naar de pagina ‘activeringsvergrendeling’ van Apple. Hier kan je zien of de iPhone daadwerkelijk is aangesloten bij het iCloud account. Om de gegevens volledig te wissen ga je naar de instellingen van het toestel. Helemaal onderaan kan je de iCloud gegevens vinden. Tik op ‘iCloud’ en scroll wederom helemaal naar beneden. Hier zie je de optie om uit te loggen. Je moet het wachtwoord invullen en uitloggen. Verschijnt er nu een Apple Logo? Dan is het account inderdaad van de iPhone gedeletet.

 

Bescherm je gegevens

iCloud is bijzonder handig in gebruik, maar vaak komt er ook gevoelige informatie bij kijken. Als je je iPhone wilt verkopen, zorg er dan altijd voor dat je de iCloud leegmaakt en het toestel daadwerkelijk van het account afhaalt.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone