De Error 53 in je iPhone om zeep helpen

Geplaatst op 17 March 2016 - 15:52

De Error 53 in je iPhone om zeep helpen

In februari 2016 kregen veel iPhone gebruikers ineens te maken met een bijzondere foutmelding. Het ging om de Error 53. Gelukkig heeft niet iedere iPhone eigenaar te maken gehad met deze error, maar de personen die er wel mee te maken hebben gehad, of nog hebben, zijn behoorlijk geïrriteerd. Apple lag dan ook onder vuur in de afgelopen weken, want hoe kan het dat er zo’n grote error verschijnt in een iPhone? Apple heeft gelukkig relatief snel een oplossing kunnen vinden.

 

Wie kregen te maken met de error op de iPhone?

De Error 53 kwam tevoorschijn in de vernieuwde versie van iOS 9.2.1 en deze speciale update was, achteraf gelukkig, niet beschikbaar op alle iPhones. Daarnaast was er nog een ‘vereiste’ om de Error 53 op je toestel te krijgen. Je moest namelijk iTunes gebruiken op je iPhone en deze app bijwerken. Had je dit gedaan met iOS 9.2.1, dan verscheen de Error 53 op je toestel. De Error verscheen overigens niet alleen op iPhones, maar ook op iPads, Macs en andere personal computers waarop de iOS 9.2.1 update had plaatsgevonden en iTunes werd bijgewerkt.

 

De oplossing

Apple lag behoorlijk onder vuur en kreeg te maken met duizenden boze gebruikers van iPhones, Macs en iPads. Gelukkig is Apple er direct mee aan de slag gegaan en werd de foutmelding relatief snel verholpen bij de apparaten die voorzien zijn van een 64bit processor. Personen die in het bezit zijn van een wat ouder model iPhone hoeven eigenlijk helemaal geen actie te ondernemen. Het is wel aan alle iPhone gebruikers aan te raden om geen rare veranderingen te maken in de instellingen. Zo bleek eerder dat een iPhone onbruikbaar werd wanneer de datum werd ingesteld op het jaartal 1970. Het is dus niet aan te raden dit te proberen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone