Apple houdt vast aan ouderwetse technologie

Geplaatst op 2 April 2016 - 18:43

Apple houdt vast aan ouderwetse technologie

Heel veel iPhone bezitters gebruiken de wekker op het toestel als dagelijkse wekker. Deze is dan ook heel handig te gebruiken en is voorzien van een fijne snooze functie, waardoor je nog net even wat langer kan doezelen voor je daadwerkelijk opstaat. Als je de snooze vaak gebruikt om nog even rustig aan wakker te worden, dan is het je waarschijnlijk wel eens opgevallen dat je iPhone het toelaat om maximaal negen minuten te doezelen. Heb je er wel eens over nagedacht waarom dit nu precies negen minuten zijn, in plaats van bijvoorbeeld een mooie ronde tien minuten?

 

Het geheim zit in de oude wekker!

Voorheen werden natuurlijk de ouderwetse wekkers gebruikt, met de twee bellen bovenop en het klingetje in het midden. Deze wekkers werkten uiteraard met de welbekende tandwieltjes, en hier zat nu ook precies vaak het probleem in dat de tijd nooit op een precieze minuut kon worden ingesteld. Ook deze wekkers waren voorzien van een snooze functie, maar deze was vrijwel nooit op precies tien minuten in te stellen. Men had de keuze uit negen of elf minuten snoozen. Die ene minuut later dan de gewenste snoozetijd leek dan ineens erg veel en daarom koos iedereen ervoor om dan maar negen minuten te snoozen. Hierdoor kiest Apple ervoor om een iPhone negen minuten te laten snoozen, maximaal.

 

En zo leeft de geschiedenis voort

Er zijn nog maar bijzonder weinig mensen die gebruik maken van de echte ouderwetse wekker. Dit betekent niet dat iedereen een iPhone heeft om een wekker op te zetten, of een ander smart apparaat met een wekfunctie. Verreweg de meeste traditionele wekkers werden eerder al vervangen door de zogenaamde radiowekkers. Apple laat met de negen minuten snoozetijd toch zien dat de fabrikant houdt van nostalgie in de moderne toestellen, tot op zekere hoogte natuurlijk.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone