Apple grootste verdiener op smartphones

Geplaatst op 4 May 2016 - 19:30

Apple grootste verdiener op smartphones

Dat Apple een grote speler is op de markt, dat is natuurlijk allang geen nieuws meer te noemen. Iedereen die ook maar een beetje kennis van smartphones heeft weet dat Apple en Samsung de grootste merken zijn. Het is dan ook niet gek dat deze twee fabrikanten het meest verdienen. Maar wist jij bijvoorbeeld ook dat alle andere merken totaal geen winst maken op de verkoop van hun toestellen? Dat zal je waarschijnlijk wel verrassen!

 

Samsung is eigenlijk maar klein

Samsung mag dan wel een groot merk zijn, maar in vergelijking tot Apple is Samsung eigenlijk maar heel klein. Als we kijken naar de winst die wordt behaald met de verkoop van alle smartphones, dan mag 14% van dit totaalbedrag op de bankrekening van Samsung verdwijnen. Maar liefst 91% van de totale winst komt bij Apple terecht. Nu snappen we dat je hebt mee zitten rekenen en dat je dan op 105% komt. Dat kan toch niet? Dit kan wel als we alle fabrikanten meerekenen. Het is namelijk zo dat de andere merken, zoals onder meer HTC en Microsoft, verlies draaien. Dit komt dan weer omdat er tegenwoordig geen winst meer kan worden gemaakt met toestellen die worden verkocht tegen een prijs die onder de 300 euro ligt.

 

Verlies, winst en break-even

Wanneer we kijken naar de grootste, meest bekende merken onder de smartphones, dan zijn er dus maar twee fabrikanten die winst maken. Dan zijn er vier merken die eigenlijk alleen maar verlies draaien, en dan zijn Lenovo, HTC, Sony en Microsoft. Uiteraard zijn er ook merken die geen winst maken met de smartphoneverkoop, maar er ook geen verlies op draaien. Dit zijn LG, Alcatel One Touch en BlackBerry. Waarom de verlies draaiende merken toch smartphones blijven maken? Om het merk populairder te maken, waardoor andere producten van het merk meer verkocht worden. De winst wordt dus ergens anders uit gehaald. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone