40 miljoen aan goud uit gerecyclede Apple producten

Geplaatst op 30 June 2016 - 15:10

40 miljoen aan goud uit gerecyclede Apple producten
Toen Apple begin dit jaar zijn milieurapport over 2015 presenteerde bleek dat het recyclen van gebruikte en afgedankte Apple producten als computers, tablets en smartphones een mooi resultaat heeft opgeleverd.

27 miljoen kilogram
In 2015 werd maar liefst 27 miljoen kilogram aan te recyclen materiaal ingeleverd bij Apple. Dit leverde 5,5 miljoen kilogram glas op en 2 miljoen kilogram aluminium dat voor hergebruik kan worden ingezet. Wat verder opviel uit het milieurapport, is dat het recyclen zo’n 1000 kilo goud opleverde.

30 milligram per iPhone
Iedere iPhone bevat ongeveer 30 milligram goud. Dit wordt gebruikt voor interne onderdelen zoals bij voorbeeld de printplaat. Apple recyclet per jaar miljoenen telefoons, dus de opbrengst van dit goud kan zo flink oplopen. De duizend kilo die op die manier vorig jaar werd verzameld is op de goudmarkt goed voor zo’n 40 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 35,5 miljoen euro.

Aandacht voor het milieu is een speerpunt voor Apple
Aandacht voor het milieu is voor Apple erg belangrijk. Tim Cook verwoordde het tijdens een Apple Event als volgt: “We willen de wereld graag beter achterlaten dan dat we hem aantroffen”. Daarom streeft Apple er ook naar om zo veel mogelijk gebruik te maken van groene stroom. De winkels in de VS en ook in China draaien volledig op groene energie. Dit wordt onder andere gerealiseerd door zonnepanelen op de daken van de panden te laten plaatsen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone