Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin

Geplaatst op 9 April 2024 - 15:00 Hinke Bruinsma

In onze steeds digitalere wereld is het vinden van de juiste balans tussen online zijn en de momenten offline koesteren belangrijker dan ooit. Vooral binnen gezinnen kan dit een uitdaging vormen. Bij Remarketed begrijpen we dat volledig. Daarom hebben we een paar handige tips voor jou en je gezin om minder tijd achter schermpjes door te brengen en meer te genieten van wat er écht toe doet. Laten we samen op deze reis gaan en ontdekken hoe we onze tijd wijzer kunnen gebruiken.

 

Schermtijd

Wellicht ben je er al mee bekend, of misschien is dit compleet nieuw voor je, maar de schermtijdfunctie op je Apple-apparaten kan écht een verschil maken in hoeveel tijd je achter je schermen doorbrengt. 

Ga naar Instellingen → Schermtijd en je kan tijdslimieten toevoegen voor aparte app categorieën, bijvoorbeeld een uur voor social media en een uur voor spelletjes. Als je dan op een dag een uur die categorie hebt gebruikt, krijg je een melding dat je limiet bereikt is. Natuurlijk kan je je limiet negeren maar dat is niet de bedoeling van de functie ;).

 

Naast app limieten kan je ook instellen van hoelaat tot hoelaat je op je telefoon mag zitten. Deze functie heet apparatieve tijd, je kan precies een verschillende tijd instellen voor verschillende dagen. 

 

 

Apparaatvrije zones

Stel thuis technologie vrije zones in. Bijvoorbeeld, de eettafel en slaapkamers zijn plekken waar geen schermen toegestaan zijn. Dit moedigt meer face-to-face communicatie aan en zorgt voor rustige plekken om te ontspannen of te slapen, zonder dat het blauwe licht constant op je gezicht schijnt.

 

Schermvrije activiteiten

Doe in je vrije tijd meer leuke apparaatvrije activiteiten als gezin om de gezinsband te versterken en de apparatieve tijd te verminderen. Denk hierbij aan picknicken, wandelen, tuinieren of iets lekkers bakken. 

 

Bij Remarketed geloven we in het belang van zowel verbonden blijven met de wereld om ons heen als het koesteren van de momenten die we samen doorbrengen. Ons doel is om gezinnen te helpen een balans te vinden die werkt voor hen, zodat de tijd die online wordt doorgebracht, waardevol en verrijkend is, zonder de kostbare offline momenten te overschaduwen.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Top 5 refurbished iPhone