Waarschuwing vervangen onderdelen? Geen stress!

Geplaatst op 27 February 2024 - 12:00 Samira Feissali

De deurbel gaat en eindelijk is het wachten voorbij. Je postbode overhandigt je een pakket met daarin je iPhone en hoewel je misschien niet het pakket wilt openscheuren zoals kinderen doen, kun je niet wachten om de inhoud in handen te krijgen. Dat gevoel wordt gewoon nooit oud.

 

Je bent je iPhone aan het instellen wanneer - Oh! - je merkt dat het systeem je waarschuwt voor een onbekend vervangend onderdeel.

Op dat moment kunnen gemengde gevoelens opkomen en dat begrijpen we helemaal. Daarom hebben we dit artikel geschreven. We hopen dat we aan het eind van dit verhaal al je zorgen hebben kunnen wegnemen.

 

Eind 2019 lanceerde Apple iOS 13 en daarmee een nieuwe methode om aan te geven dat een batterij, camera of scherm is vervangen. Het doel, aldus Apple, was om klanten te beschermen tegen beschadigde, kwalitatief slechte of gebruikte batterijen die tot veiligheids- of prestatieproblemen kunnen leiden.

 

In theorie geen slecht idee, maar de realiteit is anders. Sinds de lancering van dit geïntegreerde alarmsysteem blijft Apple kritiek ontvangen. De waarschuwing kan zelfs verschijnen als er een gecertificeerd Apple-vervangingsonderdeel wordt gebruikt, aangezien de waarschuwing voortkomt uit een microcontroller en helaas alleen door Apple gelicentieerde technici de tools hebben om dit "alarm" tijdens een reparatie uit te schakelen. Wanneer iOS deze microcontroller niet detecteert, verbergt het bijvoorbeeld de gebruikelijke batterij gezondheidsstatistieken en toont in plaats daarvan de pop-up melding.

 

Echt zonde, vind je niet? Wij vinden dat ook.

Niet alleen omdat Apple's controle over reparatiemechanismen en vervangingsonderdelen een oneerlijke machtsdynamiek creëert in het voordeel van een groot bedrijf, maar ook omdat het een broodnodige wereldwijde verschuiving naar duurzaamheid en levensduur onnodig belemmert.

Maar er is licht aan het einde van de tunnel, achter de wolken schijnt de zon. De Europese Right To Repair-beweging en EU-wetgevers hebben hard gewerkt om dit probleem te reguleren in het voordeel van het grote publiek en bedrijven die van een duurzame, circulaire economie de realiteit van vandaag willen maken in plaats van een verre droom. In februari 2024 bereikten het Parlement en de Raad van de Europese Unie een voorlopige overeenkomst die de Right To Repair-beweging verder versterkt.

Wij bij Remarketed streven ernaar om de kwaliteit te behouden die geassocieerd wordt met het merk en de kwaliteit van onze vervangingsonderdelen is daar geen uitzondering op. Als we onderdelen van derden gebruiken, zijn deze aantoonbaar en functioneel identiek aan die gebruikt door Apple.

Momenteel maakt Apple het moeilijk voor retailers en reparatiewinkels zoals de onze om vervangingsonderdelen te installeren die deze melding niet activeren, maar we hopen dat Apple in de nabije toekomst meer circulaire en symbiotische processen zal faciliteren.

Tot die tijd, wees gerust. Wij doen ons uiterste best om duurzaamheid te bieden zonder in te boeten op kwaliteit. Als je je op enig moment onzeker voelt over je aankoop, staan onze digitale deuren altijd open. Het mooiste van het ondersteunen en kopen bij (kleinschalige) bedrijven zoals Remarketed is dat je er zeker van kunt zijn dat we elke individuele klant serieus nemen.

Dus, als je abnormaal batterijgedrag ondervindt, kan je voorbeelden vinden in onze garantieserviceverklaring (https://www.remarketed.nl/service/garantie/), dan zijn we graag bereid om een gratis retourzending en reparatie van de batterij te starten.

 

En als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, heb je recht op één gegarandeerde, kosteloze batterijvervanging voor je iPhone! 

 

Voor een persbericht van de EU:

https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2024/02/02/circular-economy-council-and-parliament-strike-provisional-deal-on-the-right-to-repair-directive/

 

Voor meer artikelen die deze uitrol bekritiseren:

https://www.theverge.com/2019/8/14/20805744/apple-iphone-battery-replacements-ios-safety-statement-unauthorized

https://www.techradar.com/news/apple-claims-controversial-iphone-battery-warning-is-a-safety-feature

https://www.wired.com/story/apple-iphone-battery-service-alerts/

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Right To Repair movement deel 1
De Right To Repair-beweging in Europa vertegenwoordigt een cruciale push voor consumentenrechten en milieu duurzaamheid. Ze pleiten voor wetgeving die fabrikanten verplicht om producten te ontwerpen en te verkopen die gebouwd zijn om lang mee te gaan en benadrukken de noodzaak van betaalbare en toegankelijke reparaties. Hiermee beoogt de beweging afval te verminderen, de kosten voor consumenten te verlagen en een cultuur van bewuste consumptie op transnationaal niveau te bevorderen. Deze processen brengen ons ook veel dichter bij een circulaire economie op nationaal en mondiaal niveau.<br />
Top 5 refurbished iPhone