Vergeet de rijst: geduld wint het van haast voor je natte iPhone

Geplaatst op 1 March 2024 - 15:52 Nina

Het is een fabeltje zo oud als de eerste iPhone die in water viel: "Gooi je natte telefoon in een bak rijst en hij komt eruit alsof er niets gebeurd is." Echter, Apple zet nu officieel een streep door deze huis-tuin-en-keukenoplossing met een recent gepubliceerd support document. Tijd om de mythes te doorbreken en de ware do's en don'ts bij een waterschade aan je iPhone te onthullen.

Wat je absoluut niet moet doen met een natte iPhone.

  • Een externe warmtebron of perslucht gebruiken is een no-go.
  • Stop met het proppen van wattenstaafjes of keukenpapier in je toestel.
  • En rijst? Die kleine korrels zijn eerder vijanden dan vrienden van je iPhone.

 

Wat moet je dan wel doen met vocht in je iPhone?

  • Geduld is je beste vriend. Haal adem, geen paniek.
  • Ontkoppel alle kabels en geef je iPhone zeker 30 minuten de tijd om op natuurlijke wijze te drogen voordat je probeert op te laden of een andere kabel aansluit.
  • Verschijnt de waarschuwing opnieuw? Je iPhone heeft nog meer droogtijd nodig, gun hem nog een dag rust.

 

Als je iPhone na 24 uur nog steeds kuren vertoont, controleer dan je kabels en adapter. En als dat allemaal niet werkt, staan onze tech-helden bij Remarketed voor je klaar om te assisteren.

Misschien was het enige positieve aan de rijsttechniek dat het je behoedde voor te snel handelen. Maar laten we eerlijk zijn: je iPhone verdient meer dan een niet-werkende rijstkuur. 

 

Bij Remarketed zijn we gepassioneerd over het redden van mobiele levens. Dus, mocht je iPhone onverhoopt een duik wagen, vergeet dan de rijst en omarm geduld volgens het advies van Apple. En als je toestel toch wat extra TLC nodig heeft, onthoud dan dat we bij Remarketed met open armen klaarstaan. Met de kwaliteit van nieuw maar de prijs van refurbished, staat geduldig zorgdragen voor elkaar bij ons hoog in het vaandel.

 

Meer informatie in het artikel van Apple:

https://support.apple.com/nl-nl/102643#:~:text=Leg%20de%20iPhone%20niet%20in,als%20je%20dat%20wel%20doet.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Right To Repair movement deel 1
De Right To Repair-beweging in Europa vertegenwoordigt een cruciale push voor consumentenrechten en milieu duurzaamheid. Ze pleiten voor wetgeving die fabrikanten verplicht om producten te ontwerpen en te verkopen die gebouwd zijn om lang mee te gaan en benadrukken de noodzaak van betaalbare en toegankelijke reparaties. Hiermee beoogt de beweging afval te verminderen, de kosten voor consumenten te verlagen en een cultuur van bewuste consumptie op transnationaal niveau te bevorderen. Deze processen brengen ons ook veel dichter bij een circulaire economie op nationaal en mondiaal niveau.<br />
Top 5 refurbished iPhone