Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook

Geplaatst op 6 March 2024 - 13:00 Hinke Bruinsma

Nieuwe laptop

Heb je ooit voor je (refurbished) MacBook gezeten, verlangend naar de dagen van de rechtermuisknop op een gewone muis, denkend: "Waarom kan ik dit niet op mijn MacBook?" Of misschien heb je gefrustreerd gegoogeld "rechtermuisknop macbook werkt niet"? Nou, goed nieuws! Je kunt die goede oude rechtermuisklik magie op je MacBook hebben, en wij bij Remarketed vertellen je graag hoe.

Stap 1: Open systeeminstellingen

Het begint allemaal bij de Systeeminstellingen. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van je scherm en selecteer 'Systeemvoorkeuren', je bent op weg om je MacBook nog handiger te maken!

 

Stap 2: Navigeer naar trackpad

Zodra je in de Systeemvoorkeuren bent, zoek je naar het icoon 'Trackpad'. Klik erop om de instellingen te openen. Hier begint het echte werk. Je gaat nu instellen hoe je MacBook reageert op jouw aanrakingen, waardoor je meer controle krijgt over hoe je jouw apparaat gebruikt. Dit is een cruciale stap om je MacBook volledig aan te passen aan jouw gebruikswijzen.

 

Stap 3: Schakel de rechtermuisknop in

In het Trackpad-menu zie je een aantal tabbladen. Klik op 'Secundair klikken' om de instellingen voor de rechtermuisknop te openen. Hier ontdek je de oplossing. Je kunt kiezen hoe je wilt dat je MacBook reageert wanneer je rechts wilt klikken. Wil je klikken met twee vingers? Of geef je de voorkeur aan klikken in de rechterbenedenhoek? Hier kun je ook de "rechter muisknop Apple muis" instellen voor diegenen die de fysieke muis gebruiken. De keuze is aan jou! Bij Remarketed moedigen we persoonlijke keuze aan.

Stap 4: Test je nieuwe superkracht

Nu je de rechtermuisknop hebt ingesteld, is het tijd om je nieuwe superkracht te testen. Open Finder of surf op het web en probeer het uit. Is het niet geweldig?

 

Jouw MacBook nu nog beter

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een nieuwe truc geleerd. Door iets simpels als het instellen van de rechtermuisknop van je MacBook, maak je jouw computer nog gebruiksvriendelijker. Dit is vooral handig als je ooit hebt gedacht dat de rechtermuisknop op de MacBook een verloren zaak was.

Heb je genoten van deze reis door de MacBook-instellingen? We hebben nog veel meer tips, trucs en refurbished pareltjes om te delen. Onthoud: in elke familie hoort een Remarketed device. Dus waarom zou je niet die van jou verrijken met een MacBook die precies doet wat jij wilt?

Ontdek meer over hoe we bij Remarketed de circulaire economie omarmen, de langste levensduur van mobiele apparaten bevorderen, en onze klanten zo veel mogelijk zekerheid bieden. Omdat bij ons, jouw geluk onze missie is.



Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone