iOS 18: Een nieuwe era voor iPhone gebruikers

Geplaatst op 22 May 2024 - 16:54 Hinke Bruinsma

De aankomende iOS 18-update belooft een van de meest transformerende updates voor iPhone-gebruikers te worden, boordevol baanbrekende functies en verbeteringen. Hier is een kijkje op wat iOS 18 zo opwindend en misschien zelfs revolutionair maakt.

 

Geavanceerde AI-gestuurde functies

Apple zet sterk in op AI-integratie in iOS 18, waardoor het systeem slimmer en intuïtiever wordt:

 

Siri

Siri krijgt aanzienlijke upgrades met generatieve AI-mogelijkheden. Hierdoor kan Siri complexere vragen beter begrijpen en beantwoorden en zelfs de tekststijlen van gebruikers leren voor betere auto-aanvulling. Siri zal ook diep worden geïntegreerd met de Shortcuts-app, waardoor complexere taakautomatisering mogelijk wordt, zoals het creëren en verzenden van GIF's van een reeks foto's met één enkel commando.

 

Apps

Originele Apple-apps zoals Berichten, Apple Music en iWork zullen profiteren van AI-verbeteringen. Zo krijgt Apple Music slimme overgangen voor een soepele afspeelervaring en de Foto's-app krijgt geavanceerde AI-gebaseerde bewerkingshulpmiddelen.

 

Safari browsing assistent

Een nieuwe AI-gestuurde assistent in Safari zal helpen webpagina's samen te vatten en belangrijke informatie te benadrukken, wat het browsen efficiënter maakt.

 

Verbeterde Gebruikerservaring

iOS 18 zal ook verschillende verbeteringen in de gebruikerservaring bieden:

 

Aanpasbaar startscherm

Gebruikers krijgen meer controle over de lay-outs van hun startscherm, met opties om lege ruimtes, rijen en kolommen tussen app-pictogrammen te creëren, vergelijkbaar met de aanpassingen die te zien waren bij de vergrendelingsscherm wijzigingen die in iOS 16 werden geïntroduceerd.

 

RCS-ondersteuning in Berichten

Dit zal communicatie tussen iPhone- en Android-gebruikers verbeteren, waardoor het delen van hoogwaardige media, typemeldingen, leesbevestigingen en Wi-Fi-berichten mogelijk wordt.

 

Aangepaste routes in Apple Maps

Gebruikers kunnen hun voorkeursroutes invoeren voor navigatie, wat vooral handig is voor schilderachtige ritten of vertrouwde wegen. Bovendien zullen topografische kaarten beschikbaar zijn voor buitenactiviteiten zoals wandelen.

 

Toegankelijkheidsverbeteringen

iOS 18 zal iPhones toegankelijker maken:

 

Gehoorapparaatmodus voor AirPods Pro

Een nieuwe modus zal mogelijk omgevingsgeluiden versterken, wat gebruikers met gehoorproblemen kan helpen.

 

Adaptieve spraak snelkoppelingen

Hiermee kunnen gebruikers verschillende toegankelijkheidsfuncties activeren met aangepaste spraakopdrachten, wat het gebruiksgemak voor mensen met een handicap verbetert.

 

Andere opmerkelijke functies

Andere opmerkelijke functies zijn onder andere:

 

Vernieuwde Apps

Updates voor kernapps zoals Notities, Mail en Kalender met nieuwe functionaliteiten en AI-gestuurde verbeteringen.

 

Verbeterde Safari

Een vernieuwde browser met AI-tools voor het samenvatten van inhoud en een "Web Eraser"-tool om ongewenste delen van webpagina's te verwijderen.

 

Next-Generation CarPlay

Lancering met nieuwe voertuigen in 2024, deze functie zal diep worden geïntegreerd met iOS 18 voor een verbeterde in-car ervaring.

 

iOS 18 lijkt een van de meest uitgebreide updates in de recente jaren te worden, waarbij AI wordt gebruikt om functionaliteit en gebruikerservaring in het hele systeem te verbeteren. Houd de aankondigingen van Apple’s WWDC 2024 in de gaten, waar veel van deze functies waarschijnlijk officieel worden onthuld.

Alle iPhones die Remarketed aanbiedt ondersteunen iOS 18. Wanneer kan je iOS 18 downloaden? De update wordt 10 juni officieel aangekondigd en gebaseerd op vorige jaren, kan je hem eind september downloaden. Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Jouw iPhone laten repareren bij Remarketed
Bij Remarketed krijg je snelle en betrouwbare iPhone reparaties, uitgevoerd binnen 45 minuten met garantie. Profiteer van 5% korting en 3 jaar garantie als lid van de Remarketed Family. Bezoek onze winkel in Astraat 17, Groningen, voor topservice.
Word lid van de Remarketed Family en ontvang unieke voordelen
De Remarketed Family is een community van fans van refurbished technologie. Leden krijgen 5% korting, 3 jaar garantie, exclusieve aanbiedingen en persoonlijke service. Door refurbished devices te kopen, steun je een duurzame wereld. Meld je gratis aan en geniet van hoogwaardige, betaalbare technologie en topservice.
iOS 18: Een nieuwe era voor iPhone gebruikers
iOS 18 brengt slimme Siri, AI-verbeteringen in apps, en een AI-assistent in Safari. Het startscherm is aanpasbaarder, communicatie tussen iPhone en Android verbetert, en Apple Maps krijgt aangepaste routes. Toegankelijkheidsopties omvatten een gehoorapparaatmodus voor AirPods Pro en spraaksnelkoppelingen. Safari krijgt AI-tools en een "Web Eraser," en CarPlay integreert met nieuwe auto's in 2024. Beschikbaar eind september na de aankondiging op 10 juni.
Top 5 refurbished iPhone