5 leuke iPhone feitjes die jij nog niet kende

Geplaatst op 21 February 2024 - 14:39 Hinke Bruinsma

1 - Uitvinding van het jaar


In 2007 pakte de iPhone een grote eer: Times Magazine noemde het de "Invention of the Year". Dit was niet zomaar een prijs, maar een erkenning van hoe revolutionair de iPhone was. Met zijn innovatieve design en technologie veranderde het de manier waarop we communiceren en interacteren, een echte game-changer in de technologiewereld.

2 - Concurrenten werken samen


In de technologiewereld werken concurrenten soms verrassend samen. Neem bijvoorbeeld Apple en Samsung: hoewel ze rivalen zijn op de smartphonemarkt, produceert Samsung de processoren voor de iPhone. Deze unieke dynamiek toont aan hoe complex en onderling verbonden de technologie-industrie is. Door samen te werken, zorgen deze twee techreuzen ervoor dat jouw iPhone zowel krachtig als efficiënt functioneert.

3 - Is jou dit ooit opgevallen?


Ooit opgemerkt dat het in iPhone-advertenties vaak 9:41 of 9:42 is? Dit subtiele detail is een knipoog naar de historische lancering van de eerste iPhone door Steve Jobs. Hij introduceerde het apparaat namelijk precies rond die tijd. Een slimme manier van Apple om die iconische moment in hun reclames subtiel te eren.

4 - Tweedehands markt


Bijna de helft van de iPhone-gebruikers, zo'n 49%, verkoopt hun oude toestel voordat ze een nieuwe aanschaffen. Dit weerspiegelt niet alleen de blijvende waarde van iPhones, maar ook een slimme, duurzame benadering. Door oudere modellen te verkopen, dragen ze bij aan een circulaire economie en maken ze de weg vrij voor het nieuwste model iPhone.


5 - Hoogvliegende iPhone overleeft val van 4 kilometer hoogte


Bekijk dit: toen een iPhone tijdens een parachutesprong op zo'n 4267 meter hoogte uit de zak van een parachutespringer glipte, leek het een onvermijdelijke crash te worden. Maar tegen alle verwachtingen in, na een spectaculaire vrije val, werd het toestel teruggevonden - intact. De telefoon had een beschermhoesje, maar wie had gedacht dat het zonder ernstige schade zou overleven? Wel belandde het in de modder, wat ongetwijfeld hielp, maar het is een wonder dat er geen barst in zit.

Link naar video:
https://www.tiktok.com/@capt_rumcoffee/video/7202092628597361962

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone