Zo zorg je voor meer opslagruimte op je iPhone

Geplaatst op 21 November 2016 - 14:23



Zo zorg je voor meer opslagruimte op je iPhone
Iedereen kent het probleem ongetwijfeld: op het moment dat je een nieuwe smartphone koopt denk je dat er een zee aan ruimte op zit als het om het geheugen gaat. Maar naarmate je hem langer gebruikt en er steeds weer een oh zo handige app bij komt, slibt het geheugen langzaam vol. Totdat het moment komt dat je een app wilt downloaden of updaten en je het onverbiddelijke bericht krijgt dat er onvoldoende geheugen beschikbaar is voor de installatie. Wat nu te doen? Lukraak apps verwijderen, of zijn er andere oplossingen?

Een trucje om de opslagruimte te vergroten
Stel je hebt te weinig opslagruimte op je refurbished iPhone. Ga dan als volgt te werk. Ga naar de iTunes Store en zoek hier een film die flink wat ruimte inneemt, het moet in ieder geval te veel zijn om nog te kunnen downloaden. Geef aan dat je de film wilt kopen. Let op: je koopt hem niet echt dus het kost geen geld. Vervolgens wordt er gecontroleerd of er voldoende ruimte is. Dit is niet het geval. Maar als je nu via Instellingen > Algemeen > Info de beschikbare ruimte controleert zal je zien dat er wel een paar honderd MB bijgekomen is. Je kunt deze truc vervolgens nog een paar keer herhalen, totdat je merkt dat er geen extra ruimte meer bij komt.

Hoe kan het nu dat ik ineens meer ruimte heb?
De ontdekkers van deze truc weten niet precies hoe het komt dat je met deze truc meer ruimte kunt krijgen in het geheugen op je iPhone. Wellicht worden er bij de downloadpoging automatisch caches van apps opgeschoond die blijkbaar toch al niet nodig waren. De film waarmee je de truc deed heb je ondertussen nog steeds niet gekocht omdat die sowieso te groot is om te downloaden.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Telefoon recyclen en er geld mee verdienen
een programma waarbij je jouw gebruikte mobiele apparaten terug kunt verkopen aan ons. In ruil daarvoor krijg je een eerlijke vergoeding die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor het aanschaffen van een nieuw refurbished apparaat, zoals een MacBook of een iPad.
Ontdek de MacBook Air met M1: Snel, stijlvol en een superbatterij.
de MacBook Air met M1-chip is niet zomaar een update. Als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, krijg je niet alleen dit geweldige apparaat, maar ook alle zekerheden die komen met een Remarketed device. Want laten we eerlijk zijn, bij Remarketed gaat het niet alleen om de apparaten. Het gaat om de ervaring, de community, en om samen plezier te hebben terwijl we de circulaire economie vooruithelpen.<br />
Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook
Om de rechtermuisklikfunctionaliteit op je MacBook te activeren, begin je met het openen van de Systeemvoorkeuren via het Apple-menu. Daarna navigeer je naar 'Trackpad' en selecteer je 'Secundair klikken' om je gewenste rechtermuisklikoptie in te stellen, zoals klikken met twee vingers of klikken in de rechterbenedenhoek. Deze eenvoudige aanpassing maakt je MacBook gebruiksvriendelijker en geeft je meer controle over je apparaat. Het volgen van deze stappen biedt een handige manier om je computerervaring te verbeteren door functionaliteiten toe te voegen die je voorkeuren weerspiegelen.
Top 5 refurbished iPhone