Wordt de iPhone een Amerikaans product?

Geplaatst op 22 December 2016 - 09:17

 

Wordt de iPhone een Amerikaans product?

Pegatron en Foxconn zijn twee ondernemingen uit Taiwan die samen de verantwoording dragen over het produceren van de iPhone modellen. Apple heeft beide ondernemingen nu benaderd om eens te gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de productie van de iPhones te verplaatsen naar de Verenigde Staten. Pegatron heeft direct aangegeven dit niet te zullen doen, omdat het eenvoudigweg teveel kosten met zich mee zou brengen. Foxconn heeft wel onderzoek gedaan en heeft inmiddels een plan aangeleverd aan het adres van Apple.

 

Een grote stijging in productiekosten

Foxconn is een onderneming die Apple eigenlijk wel nodig heeft om een gezonde omzet te kunnen blijven draaien in de toekomst. Dit kan dan ook zeker de reden zijn dat dit bedrijf wel onderzoek heeft gedaan en een plan heeft opgesteld. De iPhones worden nu nog geproduceerd in China. Hier is het productieproces volledig geoptimaliseerd en liggen de loonkosten aanzienlijk lager dan in Amerika. Foxconn geeft dan ook aan dat de productiekosten van een iPhone enorm zullen stijgen wanneer deze in Amerika gemaakt zal gaan worden. Uiteindelijk zal het gaan om een verdubbeling van de kosten.

 

Het gaat om importheffing

Met de komst van Donald Trump aan de macht in Amerika is de kans groot dat er importheffing zal worden ingevoerd voor producten die worden geïmporteerd vanuit China, omdat dit land een oneerlijk voordeel zou hebben. Mogelijk overweegt Apple om de productie naar Amerika te verplaatsen om deze heffingen te voorkomen. Het zou wel mogelijk zijn om uitsluitend de productie van Amerikaanse iPhones te verplaatsen naar de Verenigde Staten. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone