Wat kost het maken van een iPhone 7?

Geplaatst op 20 October 2016 - 11:26

Wat kost het maken van een iPhone 7?

De iPhone 7 modellen liggen met een flink prijskaartje in de winkel. Maar hoeveel wordt er nu eigenlijk uitgegeven om een iPhone 7 te maken? De kosten die Apple kwijt is aan het produceren van één iPhone 7 zijn in kaart gebracht. Zo kan je direct ook zien hoeveel Apple verdient aan de verkoop van de toestellen. Natuurlijk gaat het dan alleen om het verschil tussen de productiekosten en de verkoopprijs. Zaken als salaris zijn hier niet in mee berekend.

 

De kosten voor het maken van een iPhone 7

Het display van de iPhone 7 is verreweg het duurste onderdeel. Hiervoor betaalt Apple per stuk 43 dollar. Dan zijn er nog kosten die moeten worden uitgegeven aan de chips in de toestellen en aan een Intel modem. Deze kosten bedragen 34 dollar. De chip van Apple zelf kost 27 dollar en de batterij van een iPhone 7 kost slechts 2,5 dollar. Natuurlijk is de iPhone 7 voorzien van een nieuwe camera. Hiervoor is Apple net geen 20 dollar kwijt. Als alles bij elkaar opgeteld wordt, dan besteedt Apple 220 dollar voor het maken van een iPhone 7.

 

Duurder dan de iPhone 6

Voor de iPhone 6 zijn in het verleden ook de kosten berekend. We kunnen deze kosten nu vergelijken en dan zien we dat de iPhone 6 kon worden gemaakt tegen een bedrag dat 37 dollar lager ligt dan de productiekosten van de iPhone 7. Dit heeft dan vooral te maken met de andere camera en niet zo zeer met het design.


 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Telefoon recyclen en er geld mee verdienen
een programma waarbij je jouw gebruikte mobiele apparaten terug kunt verkopen aan ons. In ruil daarvoor krijg je een eerlijke vergoeding die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor het aanschaffen van een nieuw refurbished apparaat, zoals een MacBook of een iPad.
Ontdek de MacBook Air met M1: Snel, stijlvol en een superbatterij.
de MacBook Air met M1-chip is niet zomaar een update. Als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, krijg je niet alleen dit geweldige apparaat, maar ook alle zekerheden die komen met een Remarketed device. Want laten we eerlijk zijn, bij Remarketed gaat het niet alleen om de apparaten. Het gaat om de ervaring, de community, en om samen plezier te hebben terwijl we de circulaire economie vooruithelpen.<br />
Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook
Om de rechtermuisklikfunctionaliteit op je MacBook te activeren, begin je met het openen van de Systeemvoorkeuren via het Apple-menu. Daarna navigeer je naar 'Trackpad' en selecteer je 'Secundair klikken' om je gewenste rechtermuisklikoptie in te stellen, zoals klikken met twee vingers of klikken in de rechterbenedenhoek. Deze eenvoudige aanpassing maakt je MacBook gebruiksvriendelijker en geeft je meer controle over je apparaat. Het volgen van deze stappen biedt een handige manier om je computerervaring te verbeteren door functionaliteiten toe te voegen die je voorkeuren weerspiegelen.
Top 5 refurbished iPhone