Wat is een VPS server?

Geplaatst op 9 December 2020 - 16:58

Alternatief voor webhosting

Er zijn verschillende mogelijkheden om je website online te zetten en te hosten. Een VPS server is bijvoorbeeld een prima alternatief voor webhosting. De VPS is onder meer geschikt als je meerdere domeinnamen wenst te hosten, waarbij de server als webhostingserver is in te richten. Dan hoef je alleen maar een klein deel van de server te huren en zelf geen hardware aan te schaffen. VPS biedt als alternatief voor webhosting vele voordelen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de infrastructuur op een efficiënte en snelle manier op te schalen. Bovendien is de uptime optimaal en worden alle data beveiligd opgeslagen in datacenters.

Eigen besturingssysteem

Het voordeel van een VPS server is dat je over een eigen besturingssysteem beschikt binnen een eigen omgeving op een fysieke server. Bovendien biedt een dergelijk pakket dezelfde functionaliteiten in vergelijking met een dedicated server. Het besturingssysteem is volledig gescheiden van andere toepassingen. Dat betekent ook dat er alle flexibiliteit is om de instellingen zelf te beheren en zoals gezegd eigen software te draaien. Er zijn verschillende vormen van hosting en het is natuurlijk belangrijk om de juiste keuze te maken.

Waarom voor VPS kiezen?

Een van de redenen om voor VPS te kiezen heeft te maken met de flexibiliteit van het opschalen. Een VPS server heeft als voordeel mee te groeien als er bijvoorbeeld meer capaciteit nodig is. Er is daarvoor geen grotere server met herinstallatie nodig. De capaciteit is bovendien snel beschikbaar indien er sprake is van een onverwachte toename van verkeer op de website. Er is verder sprake van lagere kosten in verhouding tot de kosten van een dedicated server. De fysieke hardware wordt namelijk gedeeld net als de kosten voor serverbeheer en de netwerkfunctionaliteiten. Bovendien is het zo dat er sprake is van maximale vrijheid en prestatiekracht als het gaat om de performance en stabiliteit.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Telefoon recyclen en er geld mee verdienen
een programma waarbij je jouw gebruikte mobiele apparaten terug kunt verkopen aan ons. In ruil daarvoor krijg je een eerlijke vergoeding die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor het aanschaffen van een nieuw refurbished apparaat, zoals een MacBook of een iPad.
Ontdek de MacBook Air met M1: Snel, stijlvol en een superbatterij.
de MacBook Air met M1-chip is niet zomaar een update. Als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, krijg je niet alleen dit geweldige apparaat, maar ook alle zekerheden die komen met een Remarketed device. Want laten we eerlijk zijn, bij Remarketed gaat het niet alleen om de apparaten. Het gaat om de ervaring, de community, en om samen plezier te hebben terwijl we de circulaire economie vooruithelpen.<br />
Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook
Om de rechtermuisklikfunctionaliteit op je MacBook te activeren, begin je met het openen van de Systeemvoorkeuren via het Apple-menu. Daarna navigeer je naar 'Trackpad' en selecteer je 'Secundair klikken' om je gewenste rechtermuisklikoptie in te stellen, zoals klikken met twee vingers of klikken in de rechterbenedenhoek. Deze eenvoudige aanpassing maakt je MacBook gebruiksvriendelijker en geeft je meer controle over je apparaat. Het volgen van deze stappen biedt een handige manier om je computerervaring te verbeteren door functionaliteiten toe te voegen die je voorkeuren weerspiegelen.
Top 5 refurbished iPhone