Waarom veel leuke apps niet op de iPhone verschijnen

Geplaatst op 14 March 2016 - 12:50

Waarom veel leuke apps niet op de iPhone verschijnen

Veel iOS ontwikkelaars werken dagelijks aan het ontwerpen van de leukste of meest praktische apps die uiteindelijk in de App Store zouden moeten verschijnen. Dit is vaak een lang proces. Het is niet zo dat iemand de ene dag iets bedenkt en de app de volgende dag al op je iPhone verschijnt. Hier gaat veel werk aan vooraf, en dat is vanzelfsprekend. Echter, het gebeurt bijzonder vaak dat er veel werk van een nieuwe app is gemaakt, en dat deze uiteindelijk nooit op een iPhone gebruikt kunnen worden. Dat is natuurlijk zonde!

 

Het probleem zit in het proces van de appreview

Apple maakt gebruik van appreview. Dit is een proces dat doorlopen wordt voordat een applicatie daadwerkelijk kan worden geïnstalleerd op een iPhone vanuit de App Store. Tijdens dit proces wordt beoordeeld of de app wel geschikt is voor opname in de App Store. Zo wordt er bekeken of de app gevaarlijk zou kunnen zijn, of de app discriminerend of beledigend zou kunnen zijn voor bepaalde gebruikers en er wordt gecontroleerd of de app wel goed werkt. Wanneer een app niet door de tests komt, dan verschijnt de app nooit in de App Store. Slechts tien procent van de iOS ontwikkelaars zijn positief over dit proces, twaalf procent is matig tevreden. De rest is zeer ontevreden.

 

Het moet anders

Het is eigenlijk niet heel vreemd dat al meer iOS ontwikkelaars hebben besloten de apps niet meer aan te bieden voor plaatsing in de App Store. Het is namelijk zo dat het appreview proces bijzonder veel tijd in beslag neemt. Deze tijd hoeft zeker niet zo lang te zijn. Daarnaast wordt er ervaren dat de communicatie vanuit Apple uit blijft of eenvoudigweg onvoldoende is. Hierdoor missen iPhone gebruikers steeds meer apps in de App Store die toch wel heel leuk of praktisch zijn.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone