Waar moet u op letten bij het kopen van een tweedehands iPhone?

Geplaatst op 30 March 2016 - 19:00

Veel consumenten vinden de prijs voor een nieuwe iPhone te hoog, waardoor zij uitwijken naar goedkopere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een tweedehands iPhone of een zogenaamde refurbished iPhone. Een refurbished iPhone heeft wat weg van een tweedehands iPhone, toch zitten er een aantal verschillen tussen beide soorten tweedehands iPhones. Hoe vindt u betrouwbare tweedehands iPhones, die goed werken en nog vele jaren mee kunnen gaan? In dit artikel bespreken we verschillende aspecten, waar u op dient te letten bij het kopen van een tweedehands iPhone.
 

Verschil tussen een tweedehands en refurbished iPhone


De aspecten waar u op dient te letten bij het kopen van een tweedehands iPhone, vormen voor een groot deel de verschillen tussen een tweedehands en een refurbished iPhone. Een tweedehands iPhone koopt u vaak bij een particulier, waardoor u niet zeker weet of een toestel volledig werkt en een origineel model van Apple is. U kunt een tweedehands iPhone testen door deze bij de koop aan- en uit te schakelen, verschillende apps uit te proberen, enzovoorts. Op een neppe iPhone is vaak bijvoorbeeld geen Safari geïnstalleerd, omdat er gewerkt wordt met een ander besturingssysteem. Let hier bij de aanschaf van een tweedehands iPhone op!

Naast de werking van de software van een tweedehands iPhone dient u vanzelfsprekend ook te kijken naar de buitenkant van een toestel. In hoeverre is er sprake van opvallende gebruikerssporen, bijvoorbeeld in de vorm van kleine krasjes of deukjes? Hoewel u dergelijke schade af zou kunnen dekken met een telefoonhoesje, kan het een indicatie geven van de manier waarop een vorige eigenaar met de telefoon is omgegaan. Des te vaker een iPhone gevallen is, des te meer schade het toestel immers bevat. Buiten de schade aan de buitenzijde van de tweedehands iPhone kan ook de binnenzijde beschadigd zijn geraakt tijdens het vallen.
 

Waarom een refurbished iPhone kiezen?
 

Wat maakt een refurbished iPhone aantrekkelijker dan een tweedehands iPhone van een particulier? In een eerdere alinea werden aspecten genoemd, waar u op dient te letten bij de aanschaf van een tweedehands telefoon van een particulier. Die aspecten zijn bij een refurbished iPhone al nagelopen door de aanbieder van de refurbished iPhones. Mocht er sprake zijn van schade aan de hard- of software van een tweedehands iPhone, zullen de kapotte onderdelen voor u vervangen worden. Zo heeft u bij de aanschaf van een refurbished iPhone vrijwel een nieuwe telefoon, die voorzien is van een schone installatie van de software, een nieuwe accu, enzovoorts.

Ook krijgt u bij een tweedehands iPhone doorgaans geen garantie meer, terwijl een aanbieder van refurbished iPhones u over het algemeen een of twee jaar garantie biedt.  

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone