Volgend jaar een nieuw formaat iPhone

Geplaatst op 2 November 2016 - 13:35

Volgend jaar een nieuw formaat iPhone
Apple blijft zoeken naar mogelijkheden om zijn producten te vernieuwen. Dat moet natuurlijk ook wel want stilstand is achteruitgang in een markt waar de concurrentie moordend is. De problemen bij Samsung met de Note 7 zijn wellicht gunstig voor Apple, maar achterover leunen is niet aan de orde. Daarom wordt nagedacht over nieuwe producten. Een toonaangevende Japanse zakenkrant weet te melden dat Apple werkt aan een 5” model van de iPhone. Er zijn nu al modellen van 4”, 4,7” en 5,6” en met dit ‘tussenmodel’ wil Apple een nieuw publiek aanboren voor zijn smartphones.

Het 4” model verdwijnt
Naast een nieuw model zullen ook modellen verdwijnen uit de iPhone serie. Ieder jaar worden oudere modellen geschrapt uit de serie die nog voor updates in aanmerking komt en nog in winkels verkrijgbaar is. De iPhone 4 bungelt nu op het randje om te verdwijnen uit de winkels, ook als refurbished model. Het toestel wordt qua software niet meer geüpdatet en zal dus nu in rap tempo verouderen. Er zullen steeds meer apps komen die niet meer werken of waarvan niet alle functionaliteit kan worden gebruikt.

Het nieuwe formaat moet nieuwe mogelijkheden bieden
Apple hoopt met de ontwikkeling van een nieuw formaat weer een nieuwe markt aan te boren. De bron van wie dit nieuws komt is anoniem maar doorgaans zeer betrouwbaar. Desondanks dekt de Japanse krant die het bericht publiceert zich wel in door te stellen dat het slechts geruchten zijn en dat Apple natuurlijk altijd nog kan besluiten om de plannen te wijzigen. Zo wordt voorkomen dat de krant kan worden aangeklaagd voor het verspreiden van onwaarheden over het concern. Hoewel Apple zelf waarschijnlijk niet zal klagen, want publiciteit over nieuwe ontwikkelingen, of die nu op waarheid is gebaseerd of niet, is natuurlijk altijd welkom.

Refurbished iPhone kopen? Bekijk de modellen die wij in het assortiment hebben: 

 

 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone