Spraakapps werken slecht door microfoon iPhone

Geplaatst op 6 September 2016 - 09:18

Spraakapps werken slecht door microfoon iPhone

Spraakapps worden steeds populairder. We kennen al het spraak gestuurd zoeken op Google bijvoorbeeld, maar er komen ook steeds meer virtual assistents bij. Een heel populair voorbeeld hiervan is Siri. Toch wordt er ook nog heel wat geklaagd over deze virtuele assistenten, waar je gewoon tegen kan praten en die dan vervolgens voor jou aan de slag gaan. De apps worden dan ook voortdurend verbeterd, maar nu blijkt dat het probleem helemaal niet in de apps zit.

Frustratie komt door microfoon

Het is natuurlijk heel frustrerend als je tegen je virtuele assistent praat en deze verstaat steeds iets anders of deze vraagt voortdurend om herhaling omdat echt niet wordt verstaan wat je nu eigenlijk wilt. Ligt dit nu aan jou of aan de app? De meeste iPhone-gebruikers gingen er natuurlijk vanuit dat dit aan de app lag, met slechts recensies voor de betreffende apps als gevolg. Nu blijkt dat het probleem niet bij de apps ligt, en ook niet bij de iPhone-gebruikers. Het probleem zit in de iPhone zelf. De microfoon van de iPhone is gewoon niet goed genoeg om jouw spraak perfect door te geven aan de virtuele assistent. 

Verbetering is lastig

Bij het verbeteren van de iPhone microfoon, en de smartphone trouwens ook, is het lastig om een goede optie aan te pakken. De microfoon mag namelijk niet groter worden en mag ook niet meer vragen van de batterij als deze de hele dag aanstaat, maar aan de andere kant moet de microfoon wel veel beter worden. Een echte oplossing is er nog niet gevonden.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone