Speciale batterij neemt smartphone frustraties weg

Geplaatst op 4 May 2016 - 22:32

Speciale batterij neemt smartphone frustraties weg

Wat is de grootste frustratie op het gebied van smartphones? Juist, de batterij! We maken tegenwoordig de hele dag door gebruik van onze smartphone en dat betekent dat we deze ook minimaal eens per dag aan de lader moeten leggen. Als we de smartphone tijdens het laden ook gewoon blijven gebruiken, dan duurt het laden tot 100% nog best lang. Heel vervelend, maar toch blijven de nieuwe smartphones geleverd worden met een kortwerkende batterij. Kan dat niet beter?

 

Een batterij die een week lang werkt

Op dit moment wordt er gewerkt aan een accu voor smartphones die ervoor zorgt dat je het toestel een week lang kan gebruiken zonder dat je deze hoeft op te laden. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn! Het bericht dat deze batterij er komt is afkomstig van een ontwikkelaar van smartphones die niet bekend is gemaakt. Wel is bekend gemaakt hoe dit nu ineens wel mogelijk zou kunnen zijn, en dat heeft alles te maken met de technologie van de brandstofcel. Het bedrijf Intelligent Energy is al druk bezig met deze technologie.

 

Eindelijk de oplossing

Intelligent Energy geeft aan dat zij met deze technologie eindelijk de oplossing hebben gevonden die alle frustraties over lege smartphone batterijen weg kan nemen. Het moet mogelijk zijn om een smartphone een week lang te gebruiken zonder dat er bijgeladen hoeft te worden. Er moeten wel wat aanpassingen worden doorgevoerd aan de standaard smartphone designs. Zo moeten er gaatjes in de behuizing worden gemaakt op de plek van de batterij.

 

Wanneer komt de batterij?

De batterij zou direct vanuit de fabriek in smartphones kunnen worden gezet. Wanneer de batterij daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen voor smartphones, dan zullen de grootste merken waarschijnlijk in de rij staan. In de eerstkomende twee jaren zal dit zeker nog niet gebeuren, helaas. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone