Siri wordt verbeterd met machine learning

Geplaatst op 14 September 2016 - 09:14

Siri wordt verbeterd met machine learning

Siri is de meest populaire spraak-assistent. We willen steeds meer met onze stem gaan doen als het om de iPhone gaat. Eerder al werd bekend dat er gewerkt moet worden aan het verbeteren van de iPhone microfoon om Siri beter te laten functioneren, maar Siri zelf moet natuurlijk ook met de tijd mee. Hiervoor zet Apple machine learning in. 

De helft minder fouten

Twee jaar geleden, in 2014, werd Siri verplaatst naar een ander systeem. Dit systeem, met een netwerk dat volledig neutraal is, werd ingezet om de fouten die iPhone-gebruikers irriteerden te verminderen. Hier werd machine learning op losgelaten. Zelfs Apple zelf had niet durven dromen dat machine learning zoveel verschil zou kunnen maken in twee jaar tijd. De hoeveelheid fouten in Siri is namelijk al met ruim 50% afgenomen.

Machine learning heeft de toekomst

Machine learning heeft niet alleen geholpen om Siri aanzienlijk te verbeteren. Ook op andere vlakken heeft het grote successen geboekt voor de iPhones. Zo is het tegenwoordig mogelijk om bellers die wel in de mail bekend zijn, maar niet in het contactenbestand van de iPhone, te identificeren. Dit is natuurlijk ideaal, en ook hier is machine learning verantwoordelijk voor. Daarnaast wordt machine learning onder meer ook ingezet om afspraaknotificaties af te geven, om je aan te geven waar je auto staat geparkeerd zonder dat je hier specifiek om hoeft te verzoeken en om bijvoorbeeld te voorspellen wat je wilt gaan doen. Zo wordt machine learning echt een groot onderdeel gemaakt in de toekomst van Apple, en van de iPhones natuurlijk.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone