Pokémon Go voor iOS breekt alle records

Geplaatst op 10 August 2016 - 09:19

Pokémon Go voor iOS breekt alle records

Overal waar je loopt op straat zie je Pokemon Go spelers voorbij komen. Mensen die het spel niet spelen mopperen veel op deze spelers, vooral omdat ze zich door het verkeer bewegen terwijl ze constant op het smartphone scherm kijken, waardoor er weleens gevaarlijke situaties ontstaan. Mensen die het wel spelen herkennen elkaar op straat, bespreken de Pokemons in de buurt en maken nieuwe vrienden. Het spel is in bijzonder korte tijd een echte rage geworden, en het zal je dan ook niet verbazen dat deze Nintendo game alle records in de AppStore heeft verbroken. 

Een gigantische hit in de AppStore

Pokemon Go kwam eerder in Amerika uit dan in Nederland, maar Nederlanders konden niet wachten. Via een omweg kon je de app toch al downloaden, en je kon later in je eigen spel verder door de originele Europese versie te downloaden. In de geschiedenis is geen enkel ander spel in de AppStore, of in de PlayStore, zo vaak gedownload in een dergelijke korte tijd. Alleen al in Nederland zijn er ruim 2 miljoen mensen die Pokemon Go spelen! Meer dan 1 op de 10 mensen speelt het! Het succes is dan ook ongekend.

Veel inkomsten

Je bent niet verplicht om aankopen te doen in de Pokemon Go app, maar het kan wel. De app is gratis te downloaden, dus ook dit kost je helemaal niets. Ondanks dat het een free game is wordt er belachelijk veel aan verdiend. Er wordt elke dag opnieuw bijna 2 miljoen dollar verdiend enkel aan de Amerikaanse spelers. Hier zijn de Europese spelers dus nog niet bij opgeteld! 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone