Parkinson monitoren met de iPhone

Geplaatst op 28 December 2016 - 09:18

 

Parkinson monitoren met de iPhone

Parkinson is een nare ziekte waarbij mensen ook regelmatig moeten worden gecontroleerd door een huisarts of een medisch specialist in het ziekenhuis. Naar mate de ziekte vordert wordt dit steeds lastiger en wordt het ook moeilijker om het verloop van de ziekte goed te monitoren met behulp van slechts enkele controlemomenten. Apple wil een steentje bijdragen aan het monitoren van Parkinson patiënten en is druk bezig met het ontwikkelen van mogelijkheden op dit gebied.

 

De artsen een handje helpen bij het monitoren van Parkinson

Artsen hebben maar een beperkt beeld van hun Parkinson patiënten, doordat deze personen uitsluitend kunnen worden gecheckt bij de regelmatige controles die plaatsvinden. Apple wil nu iets ontwerpen om met behulp van de iPhone data over de patiënt te registreren. Ook wordt eraan gedacht om de iWatch van Apple hierbij te betrekken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de data wordt verzameld en kan worden gedeeld met de behandelend arts, zodat deze een voortdurend beeld heeft in plaats van enkel een beeld van de periodieke controles.

 

Wat kunnen we verwachten?

Er wordt gewerkt aan het realiseren van een techniek waarbij meerdere zaken nauwkeurig kunnen worden gemonitord. Hierbij valt te denken aan het meten van traagheid en van trillingen. Mensen die kampen met Parkinson hebben ook problemen op het gebied van balans en stijfte, maar volgens de medici zal dit heel lastig te monitoren zijn. Uiteindelijk moet er een wearable worden ontworpen om zoveel mogelijk relevante data te verzamelen. Er zijn meer ondernemingen bezig met het onderzoeken van mogelijkheden, waaronder ook concurrent Samsung.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone