Ontdek de verborgen functie van het iPhone Apple-logo als geheime knop

Geplaatst op 22 March 2023 - 10:44 Elmar Wolters

Apple's iOS software biedt verschillende handige functies, waaronder onze favoriete: Back Tap. Hiermee kan het Apple-logo op de achterkant van je iPhone worden geprogrammeerd als een geheime knop, waardoor je jouw telefoon nog handiger kunt gebruiken.

Of je nu een nieuwe iPhone hebt of een refurbished model, met Back Tap kun je bijvoorbeeld eenvoudig een screenshot maken door er twee keer op te tikken of Shazam starten met drie tikken. Met een Siri-snelkoppeling kun je zelfs je partner bellen door twee of drie keer te tikken.

Deze handige functie is voor iedereen beschikbaar wanneer je een iPhone hebt met IOS 14 of hoger. Wij vinden het belangrijk dat iedereen af weet van de gaafste functies op hun device.

Wat is Back Tap en welke opties zijn er?

Back Tap is de handige functie waarmee je het Apple-logo op de achterkant van je iPhone kunt gebruiken als geheime knop. Je vindt deze functie in de Toegankelijkheidsinstellingen van je iPhone en het is standaard niet geactiveerd. Door Back Tap in te schakelen, kun je kiezen uit verschillende opties die worden geactiveerd als je het logo op de achterkant van je iPhone dubbel of driedubbel tikt.

De standaardopties die beschikbaar zijn voor zowel dubbelklikken als driedubbelklikken zijn bijvoorbeeld: screenshot, volume, siri, camera. Mocht jij dus twee of drie keer op de achterkant tikken dan wordt er automatisch een screenshot gemaakt. Handig toch!

Maar hoe stel je het in?

Volg de onderstaande stappen om het Apple-logo op de achterkant van uw iPhone te veranderen in een geheime knop wanneer u er dubbel of driedubbel op tikt:

  1. Open instellingen op de iPhone
  2. Ga naar toegankelijkheid
  3. Tik op ‘aanraken’
  4. Scroll helemaal naar beneden en klik op ‘Tik op achterkant’
  5. Hier krijg je de keuze om een actie uit te voeren bij ‘dubbel tikken’ of ‘driedubbel tikken’

Het Apple logo als geheime knop gebruiken

Nadat je Back Tap hebt ingesteld op je device, is het gebruik van deze functie ontzettend eenvoudig. Door simpelweg dubbel of driedubbel op de achterkant van je iPhone te tikken in de buurt van het Apple logo, wordt de snelkoppeling die je eerder hebt gekozen meteen geactiveerd. Zelfs als je een hoesje om je iPhone hebt, kun je deze functie blijven gebruiken.

Je hoeft niet hard op het logo te drukken om Back Tap te gebruiken. Een simpele dubbel of driedubbel tik op het logo met je vinger zal de snelkoppeling activeren die je eerder hebt geselecteerd. Hierdoor kun je snel acties uitvoeren, zoals het maken van een screenshot of het starten van een gesprek.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone