Ondersteuning iPhone 4 en Macbook Air uit 2010 stopt definitief

Geplaatst op 24 November 2016 - 09:12

Ondersteuning iPhone 4 en Macbook Air uit 2010 stopt definitief
Vanaf oktober 2016 stopt Apple met de technische ondersteuning van de iPhone 4 en een Macbook versie uit 2010. Beide apparaten komen dan op de lijst van verouderde toestellen waarvoor geen technische ondersteuning meer kan worden geboden. Als het apparaat defect raakt kun je het dus niet meer door Apple laten repareren tenzij degene bij wie je het toestel aanbiedt toevallig nog oude onderdelen heeft liggen. De softwarematige ondersteuning van de iPhone 4 was al gestopt, de nieuwere versies van iOS kon je er al niet meer op installeren, waardoor steeds meer apps niet goed meer werken of er soms zelfs helemaal de brui aan geven.

Bellen en sms’en kan nog wel gewoon
Stel dat je een iPhone 4 hebt waarmee je alleen maar belt en sms’t. Ja, ook die mensen zijn er. Die zijn wars van apps, checken hun e-mail alleen als ze achter hun computer zitten en zien aan de lucht of het gaat regenen of niet zonder dat ze daar een app voor hoeven te raadplegen. Deze mensen doen soms jaren en jaren met hun telefoon. Een apparaat dat weinig wordt gebruikt slijt immers ook niet zo snel. Voor deze mensen is het niet zo’n ramp dat de software niet meer wordt geüpdatet. Je hebt alleen een probleem als je iPhone 4 het begeeft, want reparatie is dus in veel gevallen niet meer mogelijk.

Nieuwe Macbooks van Apple
Ook voor de Macbooks uit 2010 valt het doek als het gaat om technische ondersteuning. Ook voor deze apparaten vervalt de mogelijkheid om ze te laten repareren via een officieel Apple servicepunt. Maar hier staat tegenover dat deze apparaten inmiddels al zo veel jaren oud zijn dat mag worden aangenomen dat ze inmiddels ook hun economische levensduur wel hebben gehad. Ook Microsoft computers die op Windows 95 draaien kunnen op weinig begrip rekenen als er iets aan mankeert.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Telefoon recyclen en er geld mee verdienen
een programma waarbij je jouw gebruikte mobiele apparaten terug kunt verkopen aan ons. In ruil daarvoor krijg je een eerlijke vergoeding die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor het aanschaffen van een nieuw refurbished apparaat, zoals een MacBook of een iPad.
Ontdek de MacBook Air met M1: Snel, stijlvol en een superbatterij.
de MacBook Air met M1-chip is niet zomaar een update. Als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, krijg je niet alleen dit geweldige apparaat, maar ook alle zekerheden die komen met een Remarketed device. Want laten we eerlijk zijn, bij Remarketed gaat het niet alleen om de apparaten. Het gaat om de ervaring, de community, en om samen plezier te hebben terwijl we de circulaire economie vooruithelpen.<br />
Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook
Om de rechtermuisklikfunctionaliteit op je MacBook te activeren, begin je met het openen van de Systeemvoorkeuren via het Apple-menu. Daarna navigeer je naar 'Trackpad' en selecteer je 'Secundair klikken' om je gewenste rechtermuisklikoptie in te stellen, zoals klikken met twee vingers of klikken in de rechterbenedenhoek. Deze eenvoudige aanpassing maakt je MacBook gebruiksvriendelijker en geeft je meer controle over je apparaat. Het volgen van deze stappen biedt een handige manier om je computerervaring te verbeteren door functionaliteiten toe te voegen die je voorkeuren weerspiegelen.
Top 5 refurbished iPhone