Onbeperkt sim only internet virus grijpt Nederland

Geplaatst op 3 September 2020 - 11:57

Toename in populariteit onder mensen
Sim only onbeperkt internet abonnementen zijn de afgelopen jaren steeds meer in de smaak gevallen bij consumenten en bedrijven. Uit onderzoek van telecombedrijf SOC is gebleken dat een gemiddelde Nederlander steeds vaker een onbeperkt internet abonnement wilt afsluiten voor zijn mobiele telefoon. In mei 2019 was dat nog zo’n 5% en nu in 2020 is dit toegenomen naar 9%.

Ook is er een opwaartse trend te vinden in het aantal mensen dat op zoek is naar onbeperkt data bij hun sim only abonnement. In de afgelopen drie jaar is dit vertweevoudigd naar zo’n 100 personen per dag. De groei is vooral te danken aan providers die reclame maken voor unlimited data abonnementen. Providers pakken groots uit met deze speciale abonnementen door te adverteren via zoekmachine- en video advertenties.

De vraag naar data neemt toe
Uit verschillende statistieken van vorig jaar bleek de gemiddelde Hollander tussen de 2,8 en 3,3GB te verbruiken per maand. De cijfers zijn niet allemaal representatief, maar het is zeker dat het dataverbruik de afgelopen jaren is blijven toenemen onder sim only abonnement houders. Deze trend zal zich naar waarschijnlijkheid gewoon voortzetten door de manier waarop wij onze abonnementen gebruiken.


Gebruik van abonnementen
Sim only abonnementen met onbeperkt data worden tegenwoordig ook anders gebruikt dan voorheen. Dit komt mede door de technologische functionaliteiten van telefoons en de toename in verbruik van draagbare mini routers (MiFi routers). Ook heeft de huidige corona pandemie gezorgd voor een nieuwe manier van mobiele internet gebruiken.

Consumenten en bedrijven gebruiken hun apparaten nu vaker voor andere toepassingen. Voor consumenten is dit vooral video’s, podcasts of muziek streamen. Bij bedrijven geldt de toename in gebruik vooral voor medewerkers die nu thuis werken. Ook worden sim only abonnementen vaker gebruikt als een wifi hotspot om buiten, of op een flexwerkplek te werken.

Toename in aanbieders van sim only onbeperkt internet
Steeds meer providers bieden sim only onbeperkt internet aan. Dit jaar zijn er twee nieuwe providers bij gekomen die sim only abonnementen met onbeperkt internet aanbieden. Hiermee wordt het totaal op vijf aanbieders gebracht. Door de hevige concurrentie zijn er nu sim only providers die onbeperkt internet aanbieden voor de helft van de prijs van concurrenten.


Prijzen blijven dalen
Enerzijds zorgt de concurrentie ervoor dat zowel nieuwe als oude partijen hun prijzen gaan herzien om nieuwe klanten te werven. Anderzijds is de vraag naar data hoger, waardoor providers beter in staat zijn databundels aan te bieden tegen een lagere prijs. De verwachting is dat vooral “grotere” providers de prijzen van sim only onbeperkt internet abonnementen zullen verlagen om de concurrentie aan te kunnen gaan met echte prijsvechters.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Telefoon recyclen en er geld mee verdienen
een programma waarbij je jouw gebruikte mobiele apparaten terug kunt verkopen aan ons. In ruil daarvoor krijg je een eerlijke vergoeding die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor het aanschaffen van een nieuw refurbished apparaat, zoals een MacBook of een iPad.
Ontdek de MacBook Air met M1: Snel, stijlvol en een superbatterij.
de MacBook Air met M1-chip is niet zomaar een update. Als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, krijg je niet alleen dit geweldige apparaat, maar ook alle zekerheden die komen met een Remarketed device. Want laten we eerlijk zijn, bij Remarketed gaat het niet alleen om de apparaten. Het gaat om de ervaring, de community, en om samen plezier te hebben terwijl we de circulaire economie vooruithelpen.<br />
Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook
Om de rechtermuisklikfunctionaliteit op je MacBook te activeren, begin je met het openen van de Systeemvoorkeuren via het Apple-menu. Daarna navigeer je naar 'Trackpad' en selecteer je 'Secundair klikken' om je gewenste rechtermuisklikoptie in te stellen, zoals klikken met twee vingers of klikken in de rechterbenedenhoek. Deze eenvoudige aanpassing maakt je MacBook gebruiksvriendelijker en geeft je meer controle over je apparaat. Het volgen van deze stappen biedt een handige manier om je computerervaring te verbeteren door functionaliteiten toe te voegen die je voorkeuren weerspiegelen.
Top 5 refurbished iPhone