Nieuwe iPhone 12 eindelijk bekend

Geplaatst op 13 October 2020 - 21:18

Nieuwe iPhone 12 eindelijk bekend

Eindelijk was het moment daar: de introductie van de nieuwe iPhone 12! Het was een moment waar door veel liefhebbers van technologie en smartphones naar uit werd gekeken. Eerder introduceerde Samsung al haar nieuwe paradepaardje, met de Galaxy S20. Lukt het Apple om met de iPhone 12 een goede concurrent op de markt te brengen? Voldoet de iPhone 12 aan de verwachtingen die fans op voorhand hadden? In dit artikel zoomen we in op een aantal punten die de iPhone 12 uniek maken ten opzichte van zijn voorgangers.

Wijzigingen in het formaat van de iPhone 12 modellen

De iPhone 12 is straks verkrijgbaar in vier modellen, te weten: de iPhone 12 Mini, de iPhone 12 Pro, de iPhone 12 Pro Max en het basismodel. Het basismodel en de iPhone 12 Pro hebben hetzelfde formaat als hun voorganger uit de iPhone 11-serie. Beide modellen hebben een formaat van 6.1 inch. Opvallend in de productserie rond de iPhone 12, is het feit dat de iPhone 12 Mini kleiner is geworden. Dit model heeft een formaat van 5.4 inch, wat sterk lijkt op het formaat van de populaire iPhone 5s uit het verleden.

 

Naast de wijziging in het formaat van de iPhone 12 Mini, is ook het formaat van de iPhone 12 Pro Max aangepast. Het toestel is iets groter geworden, met een formaat van 6.7 inch.

LiDAR-sensor in de nieuwe camera

Voor het eerst introduceert Apple een LiDAR-sensor in haar smartphone. De sensor is onderdeel van de camera in de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Een groot voordeel, die je terugziet in de prijs van beide modellen. De Pro en Pro Max zijn aanzienlijk duurder dan het basismodel en de iPhone 12 Mini, die allebei niet over de LiDAR-sensor beschikken. Met de LiDAR-sensor maak je nog mooiere foto’s! Daarbij haal je meer uit de mogelijkheid om objecten op te meten via je toestel. Iets wat tot op heden niet altijd nauwkeurig was. 

A14 Bionic chipset voor AR en VR

De komende jaren zullen steeds meer apps gebruik maken van de AR- en VR-technologie. Apple speelt hier alvast op in, door voor een verbeterde chipset in de iPhone 12 te kiezen. De A14 Bionic chipset is sneller en krachtiger dan voorgangers. Het maakt dat de AR-elementen soepel en strak over de bestaande wereld heen kunnen worden geprojecteerd. Ook de eerder genoemde dieptesensor heeft hier een positieve invloed op. Bij een normaal gebruik van het toestel zal je de verbeteringen in deze chipset niet direct opmerken.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone