Malware op je iPhone door verkeerde oplaadmethode

Geplaatst op 28 March 2016 - 16:55

Malware op je iPhone door verkeerde oplaadmethode

Malware is iets waar niemand op zit te wachten. Toch kan het voorkomen dat je last krijgt van malware op je iPhone door deze op een verkeerde manier op te laden. Verkeerde manier is misschien niet de juiste term, want het is immers mogelijk om een iPhone op te laden door deze aan de computer te koppelen. Toch wordt er gewaarschuwd dat je beter kan kiezen voor de gewone manier van opladen, via de kabel in het stopcontact. Zo kun je gemakkelijk voorkomen dat je last krijgt van malware op je iPhone.

 

Opladen via netstroom kan vervelend zijn

Natuurlijk kan het lastig zijn om je iPhone altijd op te laden via netstroom. Het is nu eenmaal zo dat de computer vaak dichterbij is dan het dichtstbijzijnde stopcontact. De kabel van een iPhone is in de regel niet erg lang, en aanzienlijk korter dan die van bijvoorbeeld een laptop. Dit betekent toch dat je je iPhone voor het opladen ergens moet leggen waar je deze niet binnen handbereik hebt. Dit zorgt ervoor dat we gemakkelijk kiezen voor het opladen via een laptop. Echter, op dit moment is er een nieuwe vorm van malware actief die als eerste terecht komt in een desktop of laptop. Wanneer de iPhone hier vervolgens aan gekoppeld wordt om op te laden, dan kan de malware op deze manier worden overgebracht naar de iPhone.

 

Advies is netstroom

Kaspersky is een onderneming die zich heeft gespecialiseerd in antivirussen. Het bedrijf is opgericht in Rusland en onderzoekt onder meer de gevaren voor iPhones op het gebied van virussen. In het laatste rapport geven zij tips om te voorkomen dat er een virus in een iPhone terecht komt. Hierbij geven zij ook het advies om een iPhone altijd op te laden door netstroom te gebruiken.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone