Make-over van de App Store in de maak

Geplaatst op 1 July 2016 - 12:50
Make-over van de App Store in de maak
Goed ingelichte bronnen melden dat Apple achter de schermen bezig is met het ontwikkelen van een vernieuwde App Store. Ontwikkelaars van apps zouden daarin meer mogelijkheden krijgen om hun apps onder de aandacht te brengen. Nu is er in feite geen verschil wanneer een gebruiker bepaalde zoekwoorden intypt. De volgorde waarin relevante apps worden getoond is  voornamelijk gebaseerd op het aantal downloads. Ontwikkelaars hebben daar verder weinig invloed op.

Betalen voor hogere ranking
Apple schijnt te overwegen om het voorbeeld van Google te gaan volgen waarbij ontwikkelaars van apps ervoor kunnen kiezen om te betalen voor een hogere ranking. Wanneer je een app ontwikkelt en je betaalt een fee, dan komt jouw programma hoger in de ranking wanneer een bezoeker van de store zoekwoorden intypt als “tennisspel” of “fotobewerking”. Bijkomend voordeel voor Apple is uiteraard dat het bedrijf op deze manier nog meer inkomsten kan genereren.

1,5 miljard downloads
Sinds de oprichting van de App Store in 2008 zijn er al zo’n anderhalf miljard apps gedownload. Ontwikkelaars klagen al langere tijd dat het nauwelijks mogelijk is om op te vallen tussen de vele tienduizenden apps in de store. Apple lijkt hier nu verandering in te willen gaan aanbrengen door de mogelijkheid van betaalde ranking in te voeren. Apple wilde nog niet reageren op vragen van journalisten over deze plannen. Los van eventuele extra inkomsten verdient Apple jaarlijks miljarden aan inkomsten uit de app store omdat 30% van de verkoopprijs van betaalde apps naar Apple gaat.
Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Telefoon recyclen en er geld mee verdienen
een programma waarbij je jouw gebruikte mobiele apparaten terug kunt verkopen aan ons. In ruil daarvoor krijg je een eerlijke vergoeding die je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor het aanschaffen van een nieuw refurbished apparaat, zoals een MacBook of een iPad.
Ontdek de MacBook Air met M1: Snel, stijlvol en een superbatterij.
de MacBook Air met M1-chip is niet zomaar een update. Als je deel uitmaakt van de Remarketed Family, krijg je niet alleen dit geweldige apparaat, maar ook alle zekerheden die komen met een Remarketed device. Want laten we eerlijk zijn, bij Remarketed gaat het niet alleen om de apparaten. Het gaat om de ervaring, de community, en om samen plezier te hebben terwijl we de circulaire economie vooruithelpen.<br />
Met je rechtermuisknop klikken op je MacBook
Om de rechtermuisklikfunctionaliteit op je MacBook te activeren, begin je met het openen van de Systeemvoorkeuren via het Apple-menu. Daarna navigeer je naar 'Trackpad' en selecteer je 'Secundair klikken' om je gewenste rechtermuisklikoptie in te stellen, zoals klikken met twee vingers of klikken in de rechterbenedenhoek. Deze eenvoudige aanpassing maakt je MacBook gebruiksvriendelijker en geeft je meer controle over je apparaat. Het volgen van deze stappen biedt een handige manier om je computerervaring te verbeteren door functionaliteiten toe te voegen die je voorkeuren weerspiegelen.
Top 5 refurbished iPhone