Mag je iPhone camera straks op afstand uitgeschakeld worden?

Geplaatst op 16 August 2016 - 09:22

Mag je iPhone camera straks op afstand uitgeschakeld worden?

iPhone camera’s kunnen op afstand worden uitgeschakeld, maar dit gebeurt nu natuurlijk niet. Apple heeft wel patent in het bezit waarmee dit wel mogelijk is. Het is nog niet bekend of er ook daadwerkelijk gebruik gemaakt zal gaan worden van deze patent, maar alleen al het feit dat deze patent bestaat baart veel mensen zorgen. Er is dan ook nu al een actiegroep opgericht tegen het uitschakelen van iPhone camera’s op afstand.

Care2 Petitions

De actiegroep, Care2 Petitions, is niet van plan om af te wachten tot er gebruik gemaakt gaat worden van het patent. Zij voorzien grote problemen wanneer het mogelijk wordt om camera’s van iPhones op afstand uit te kunnen schakelen, en daarom zijn zij nu al begonnen met het verzamelen van medestanders. Het doel is om er hier minimaal 13.000 van te krijgen die allemaal een handtekening zetten voor het tegengaan van het op afstand uitschakelen van de iPhone camera. Het belangrijkste doel van de groep is wel om aan Apple heel helder te stellen dat er geen toestemming aan de politie mag worden gegeven om de camera’s van iPhones uit te zetten. 

Vooral zorgen om de politie

Het gebeurt vaker, zeker de laatste tijd, dat de politie niet volgens het boekje handelt bij arrestaties. Er wordt te hardhandig omgegaan met soms zelfs compleet onschuldige mensen, en dit wordt gezien doordat mensen het incident filmen. Men maakt zich dan ook vooral zorgen dat camera’s kunnen worden uitgeschakeld wanneer er wanpraktijken van de overheid op de camera worden vastgelegd. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Boete voor je telefoon in de auto
In de wereld van vandaag is het cruciaal om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan ​​met betrekking tot telefoongebruik achter het stuur. Enkele belangrijke punten zijn het gebruik van een telefoonhouder voor bepaalde taken en het vermijden van afleiding tijdens het rijden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes. Lees de volledige blog voor meer details.
Top 5 refurbished iPhone