Langer plezier van een ongehavende telefoon

Geplaatst op 8 April 2022 - 21:48

Heb je schade aan je scherm?

De schade die het meest voorkomt, is het barsten van een scherm. Dit gebeurt voornamelijk als je telefoon valt of er iets op je telefoon komt. Dit is op te lossen door je scherm een beschermlaag te geven. Zo is er een screenprotector voor jouw S21 van Samsung, maar ook voor de meeste andere telefoons zijn er screenprotectors te koop. 

 

Naast het kopen van een screenprotector, kan je ook een hoesje kopen. Er zijn verschillende soorten hoesjes die jouw telefoon kunnen beschermen. Een bookcase of flipcase is naast de achterkant van de telefoon ook je scherm bedekt, wanneer het hoesje is dichtgeklapt. Daarnaast kan je in deze hoesjes vaak een aantal pasjes kwijt. Het nadeel is dat deze hoesjes dik zijn en dus moeilijk in je broekzak passen. Een ander hoesje is een backcover, deze is dunner dan een book- of flipcase. Het nadeel is dat dit hoesje enkel de achterkant van je telefoon beschermt. Een dun hoesje biedt net zo veel bescherming als een dikker hoesje. Voor dit soort hoesjes is het aan te raden om bijvoorbeeld een iPhone 13 screenprotector te kopen. Een hoesje en een screenprotector bieden dan de beste bescherming voor jouw telefoon.  

 

Andere veel voorkomende schade

Naast de schade aan je scherm, die je kunt oplossen met een screenprotector of een hoesje, heeft de batterij heeft ook veel schade. Deze moet na een tijd vervangen worden, omdat deze snel leegloopt bijvoorbeeld. Het is dus goed om je telefoon niet te vaak op te laden en er voor te zorgen dat je de batterij niet helemaal leeg maakt, of volledig oplaad. Dan gaat deze namelijk langer mee. Verder kan het zijn dat de software niet goed werkt, of dat de knoppen van je telefoon slecht of niet meer werken.

 

Door je telefoon goed te beschermen voorkom je dat het je veel geld gaat kosten. Controleer regelmatig of alles werkt en laat het anders zo snel mogelijk repareren. Het beste is om preventief actie te ondernemen, want hiermee heb je het langste plezier van je telefoon.

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone