Krijgt de iPhone 7 Intel Inside?

Geplaatst op 31 March 2016 - 02:16

Krijgt de iPhone 7 Intel Inside?

Je bent vast wel bekend met de wat minder aantrekkelijke stickers van Intel. Vrijwel op ieder apparaat waar Intel in gebruikt wordt is voorzien van deze sticker. Wat dat betreft hoef je je geen zorgen te maken, want Apple is niet van plan om een dergelijke sticker te laten verschijnen op een iPhone. Wel wordt er sterk over nagedacht om een Intel LTD modemchip te gaan gebruiken in de iPhone. Sterker nog, het gerucht gaat dat deze chip al te vinden zal zijn in de iPhone 7.

 

Apple wil niet meer afhankelijk zijn

Apple lijkt van mening te zijn dat de fabrikant afhankelijk aan het worden is van QualComm, die op dit moment inderdaad gezien kan worden als de enige leverancier van Apple op dit gebied. Dit zou dan ook de voornaamste reden zijn om nu te kiezen voor een andere chip, namelijk van Intel. Of dit ook daadwerkelijk zo is, dat zal natuurlijk een raadsel blijven. Apple zelf laat daar nooit teveel over los. Wel is bekend dat de fabrikant van de iPhones vaker uitstapjes naar andere merken maakt als het gaat om de chips. Zo werd de iPhone 6S geleverd met verschillende chips, namelijk van Samsung en van TSMC. Overigens zullen ook niet alle exemplaren van de iPhone 7 worden voorzien van de chip van Intel. Naar verwachting zal de Intel chip te vinden zijn in maximaal veertig procent van alle exemplaren.

 

Meer snelheid in de iPhone

De iPhone 6S werkt met een maximale snelheid van 300 Mb/s. Wanneer er daadwerkelijk gebruik gemaakt gaat worden van de Intel chips, dan kan deze snelheid worden verhoogd naar maximaal 450 Mb/s. Echter, of dit ook daadwerkelijk bereikt kan worden is nog niet duidelijk. Daarnaast hebben providers hier natuurlijk ook de hand in. Binnen Intel werken op dit moment meer dan duizend personeelsleden aan de iPhone 7 chip.

 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone