iPhone nummer 1.000.000.000 gaat in 2016 verkocht worden

Geplaatst op 7 June 2016 - 15:04

iPhone nummer 1.000.000.000 gaat in 2016 verkocht worden

Op 29 juni 2007 werd de allereerste iPhone verkocht en in het eerste weekend haalde Apple al een mijlpaal. Toen werden er namelijk direct de eerste miljoen toestellen verkocht. We zijn inmiddels van jaartjes verder, en al veel miljoenen toestellen verder. Analisten hebben een schatting gemaakt van het aantal verkochte iPhones in het eerste kwartaal van 2016. Verwacht wordt dat dit er rond de 50 miljoen zijn geweest. Op basis hiervan kan worden voorspeld dat iPhone nummer 1.000.000.000 (1 miljard) dit jaar verkocht zal worden.

 

946 miljoen iPhones

Als het inderdaad klopt dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 50 miljoen iPhones zijn verkocht, dan brengt dit het totaal aantal verkochte iPhones op 946 miljoen exemplaren. De schatting voor het kwartaal waar we nu in leven, het tweede kwartaal van 2016, wordt iets minder positief gezien. Hier ligt de schatting op 44 miljoen exemplaren, waarmee we uitkomen op een verkocht aantal van 990 miljoen iPhones. Dit zou betekenen dat exemplaar nummer 1 miljard in het derde kwartaal verkocht zal worden. Met een beetje geluk wordt het al aan het einde van het tweede kwartaal.

 

2.000.000.000 wordt sneller bereikt

Volgens de berekeningen zal de miljardste iPhone worden verkocht rond 20 juli 2016. Apple heeft er daarmee ruim 9 jaar over gedaan om deze mijlpaal te bereiken. Analisten voorspellen dat het dubbele, 2 miljard verkochte iPhones, al zal worden behaald in het jaar 2020. Dit kan echter alleen worden behaald wanneer Apple het aantal verkopen van iPhones stabiel weet te houden. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Zo zorg je voor minder schermtijd binnen je gezin
Ontdek handige tips van Remarketed om minder tijd achter schermen door te brengen en meer te genieten van offline momenten binnen je gezin. Leer hoe je schermtijd kunt beheren en technologievrije zones in huis kunt instellen. Versterk de gezinsband en koester waardevolle momenten offline. Lees de blog voor meer informatie en praktische adviezen.
Top 5 refurbished iPhone