iPhone apps populairder dan smartphone apps

Geplaatst op 23 August 2016 - 09:31

iPhone apps populairder dan smartphone apps

Apple is weer verkozen tot het meest favoriete bedrijf van 2016 en dit werkt door in het gebruik van de apps uit de AppStore. Je zou denken dat de opbrengsten van downloads uit de AppStore en die van downloads uit de PlayStore gelijk op gaan onder een gelijke hoeveelheid personen, maar niets is minder waar. iPhone gebruikers zorgen voor veel meer inkomsten met het downloaden meer apps uit de AppStore dan dat Android gebruikers inkomen binnenbrengen door apps te downloaden uit de PlayStore. Het verschil is ook niet erg klein te noemen, maar het is wel eigenaardig.

PlayStore is populairder

Het gekke is namelijk dat de PlayStore vaker gebruikt wordt dan de AppStore. Dit wil zeggen dat er minder apps worden gedownload uit de AppStore dan uit de PlayStore. Toch verdient Apple met de AppStore een volle 100% meer inkomen dan dat Google dit doet met de PlayStore. Vorig jaar verdiende Apple nog 75 procent meer dan Google met de app download stores, maar in het tweede kwartaal van dit jaar heeft Apple hier nog eens 25% bij weten te sprokkelen. Dit terwijl er maar liefst dubbel zoveel downloads waren in de PlayStore. Hier is dus duidelijk een verschil te zien tussen downloads en betaalde downloads. 

Hoeveel is de app-markt waard?

De huidige marktwaarde van apps ligt op ongeveer 52 miljard dollar. Onderzoek heeft aangetoond dat we steeds meer apps downloaden en ook steeds vaker en langer gebruik maken van apps. Als dit zo blijft in de komende jaren, dan zal de app-markt al binnen vier jaar vanaf nu de waarde van 100 miljard dollar overschrijden. 

Deel dit product op
Gerelateerde artikelen
Een gepersonaliseerde telefoon houder maken
Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je gezin te doen waar je ook nog iets aan hebt? Waarom niet een middagje samen knutselen met materialen die je al in huis hebt? We hebben een geweldig doe-het-zelf project voor je: een smartphone houder maken van gerecycled karton.
Alles wat je moet weten over 'Delen met gezin' van Apple
Ontdek hoe 'Delen met gezin' op je iPhone het delen van Apple diensten, abonnementen en meer vereenvoudigt voor jou en je familie. Lees onze gids voor een snelle setup en praktische tips om veilig verbonden te blijven.
Right To Repair Movement deel 2/3
De Right To Repair-beweging pleit voor betere levensduur en repareerbaarheid van elektronica om afval te verminderen. Reparaties kunnen aanzienlijke CO2-uitstoot verminderen, vooral bij laptops en smartphones. Dit benadrukt de noodzaak van duurzame ontwerpen en toegankelijke reparaties. Bedrijven als Remarketed en platforms als BackMarket helpen hierbij. Lees verder voor meer inzicht en acties van de beweging.
Top 5 refurbished iPhone